מאפה רטטוי עם ירקות צלויים וגבינה טבעונית
מאפה פשוט מושלם, תענוג בכל ביס, הגבינה פשוט נמסה לה אך לא נספגת בבצק, לא הופכת הכל למבאס, הירקות נשמרים יפים מעל וזאת הייתה בחירה מעולה לארח את זוג החברים החדשים שלנו, שכנים מצד ימין בשם מוניק וג’ורג, ממש פרק בסדרה ”שכנים שכנים” מה שהלך פה, איזה כיף שכנים טובים 🙂
אז נכון שלקחתי סיכון מה, הרי זה היה ניסיון ראשון ולא הייתי בטוחה ב-מה יצא, איך יהיה, ואם לא אפשל. אז הזמנתי אותה לבשל יחד איתי, ככה שאם משהו לא הולך, שתינו אשמות 😉
ואני ומוניק עשינו חגיגה שלמה, לימדתי אותה מה זאת גבינה טבעונית, והיא כל כך אהבה שהיא ביקשה שנכין לה כמות לקחת הביתה, כך שאחרי שהמסיבונת נגמרה, הכנתי לה כמות לשמור במקרר, האם עוד טבעונית הולכת ובאה…?!?..
נחזיק אצבעות גזר…
את גבינת השקדים נכין רק עד לשלב שאחרי הטחינה, אין צורך בבד או בקירור או באפיה, אז רק להכניס חומרים למעבד מזון, לטחון עד לממרח יפה וחלק, ולמרוח. פשוט.
את הבצק נכין בזמן שהירקות בצליה, במטבח שלי לא מבזבזים שום רגע 🙂
את הירקות אפשר לשנות מעט, לא חייב לדבוק בדיוק במה שכתוב, אם אין פלפל או אין חציל, גם הולך!
מאפה רטטוי עם ירקות צלויים וגבינה טבעונית
מרכיבים:
לבצק:
2 1/2 כוסות קמח רגיל
70 מ”ל שמן קוקוס ללא ריח
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 חבילת טופו 300 גרם, רצוי משי אם מצאתם
מעט מים אם צריך להוספה לבצק
ההכנה:
בלי יותר מידי עיניינים, לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את הרטובים, ללוש ממש מעט, רק עד לאיחוד החומרים, להוסיף מעט מים רק אם צריך כדי שלא יצא בצק יבש מידי, לגלגל לעיגול ולרדד לקראת השלב הבא של ההכנה.
מרכיבים למילוי:
1/4 דלורית
1/2 חציל
1 פלפל אדום/ירוק
1 קישוא/זוקיני בינוני
1-2 עגבניות
1 בצל
חופן קטן פטרוזיליה (אופציונלי)
2-3 שיני שום חתוכים קצוץ
1/2 כמות מגבינת השקדים לפני השהיה במקרר והאפיה
שמן זית
מלח
אבקת עשבי תיבול איטלקית
ההכנה:
את הירקות נחתוך לחלקים די דקים ושווים בגודלם (ראו צילום), נעביר לקערה גדולה, נזליף מעט שמן זית, מלח, ונשאיר לספוג טעמים למשך 10 דקות בצד. נכניס לגריל על חום גבוה עד לריכוך, עיניין של 10 דקות בלבד, רצוי להפוך באמצע אבל לא חייב.
ממליצה לצלות על מחבת את העגבניה והבצל במקום בגריל על מנת שלא יתייבשו מידי.
לאחר הצליה, נרדד את הבצק לצורת עיגול, לא חייב לדייק, הכל זורם יפה אם עושים בכיף וללא לחצים של יופי 🙂 נעביר את הבצק לכלי האפיה, אני השתמשתי במחבת כבדה חסינת חום אבל אפשר להשתמש בפיירקס תבנית לתנור או תבנית לעוגה.
נקצוץ את השום ונערבב ידנית עם ממרח גבינת השקדים שלנו,
נמרח מעל ובנדיבות במרכז הבצק בלבד את ממרח הגבינה, (ללא השוליים), ובאופן חופשי (או בצורה מעוצבת) נניח את הירקות הצלויים, רצוי לפי הצבע, מבחוץ פנימה עד שהכל מלא ומכוסה בירקות, גם נראה יפה וגם נזכה בכל ביס להנות מהכל יחד!
נפזר מעל מאבקת התיבלון האיטלקית ונכניס את שולי הבצק פנימה לצורת עיגול (ראו צילום). אפשר להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה.
להבריש את השוליים במעט שמן זית ולהכניס לתנור על חום גבוה, בערך 350 מעלות, עד להזהבת הבצק.
משגע, באמת, פשוט טעים, הבצק נחתך כמו פיצה ואפשר להרים אותו ולאכול ככה, נהננו כולנו מארוחה מושלמת!
עכשיו תהנו מהצילומים… אומנם ספונטנים כי היו פה אורחים אבל היי, לא מתלוננת…
ואו! ואו! ואו! כמה שזה טעים!!!!!!!!! התענגנו על כל ביס
מדהים
הווו איזה כיף לקבל על זה פידבק סוף סוף, כל כך נהנתי מהמתכון הזה וכל כך רציתי שמישהו כבר יכין אותו!!! כי הוא באמת מדהים 🙂 תודה תודה
איך עבודים עם הטופו בבצק אבל ? לא הבנתי 🙁
ואני עכשיו בעיצומם של ההכנות
לשים אותו יחד עם שאר מרכיבי הבצק. נשמע מוזר קצת אבל הכי פשוט בעולם. תפוררי עם היד ותלושי.
…נראה מדהים (!) ויוכן בקרוב
:רק שתי שאלות
?באיזה קוטר של סיר/תבנית השתמשת
?ודבר שני… 350 מעלות? בטוח שאין טעות? ואם כך אז כמה זמן בערך המאפה צריך בתנור
תודה
מה אפשר לשים במקום הטופו? אני טבעוני, אבל אשתי לא תיגע…
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!