מאפה לחם ממולא “בשר” סויה עם ירקות- טבעוני
זה ללא ספק אחד המתכונים הטעימים שאני מכירה, לא מסובך להכנה, יש לא מעט מצרכים אך שווה להשקיע בתיבלון נכון ומלא לארוחה מושלמת…
מאפה לחם ממולא “בשר” סויה עם ירקות- טבעוני
מצרכים-
למילוי:
200 גרם פתיתי/שבבי סויה
1 בצל גדול
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
כף תבלין לעוף או ברביקיו
כף כמון
כף וחצי זירעי כמון
1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
1/2 כוס מיקס ירקות קטנים מבושלים (גזר,ברוקולי,אפונה ותירס)
1/2 כפית קינמון
1 בצל ירוק גדול קצוץ או 2 קטנים
לבצק:
חבילה קטנה קמח תופח 350 גרם
חבילת גבינת טופוטי רגילה או בטעמים (אני הלכתי על עירית)
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
כף פפריקה אדומה
כפית כמון
1/4 כוס מים
ולקישוט מעל מעט שומשום-קצח וגרעינים מאיזה סוג שרוצים, אני מחזיקה תערובת של כל מיני.
ההכנה- המילוי:
להשרות את פתיתי הסויה אם יש צורך ולסחוט היטב.
את הירקות הקפואים להרתיח במים למספר דקות ולסנן היטב.
לטגן בשמן זית את הבצל הקצוץ עד שמזהיב, להוסיף אליו את תבליני המילוי, לערבב כ2 דקות ולהוסיף את הסויה פנימה ואת הירקות המבושלים, לערבב ולהוסיף את רסק העגבניות והמים יחד ולערבב היטב. לבשל למשך כ10 דקות ולכבות את האש. לקצוץ את הכוסברה והפטרוזליה והבצל ירוק ולהוסיף לתערובת. התערובת צריכה להיות לחה אך לא נוזלית.
הכנת הבצק מאוד פשוטה, פשוט ללוש יחד את כל המרכיבים ולרדד במערוך לצורה מוארכת שניתן למלא בתערובת.
לתת לתערובת להצתנן מעט ואני נעזרתי בנייר כסף בכדי לגלגל את הבצק עם התערובת, פשוט רידדתי את הבצק על הנייר כסף (אפשר גם עם נייר אפיה אפילו יותר טוב) ואחרי שפיזרתי את המילוי על אמצע הבצק, פשוט הרמתי משני הצדדים את הנייר כסף והידקתי הכל למעלה. קצת גילגלתי הכל יחד שיחזיק חזק, פתחתי את הנייר ומיד כמו שזה לתנור. לא לשכוח להדליק אותו בתחילת העבודה.
200 מעלות חום למשך חצי שעה או עד שנראה לכם מוכן וזה שלמות…
מספיק ל4 מנות.
סלט ירקות קצוץ בצד וטחינה ליד ואתם רואים כוכבים!!!
רק שתדעי שהמתכון נוסה ועבר בהצלחה, אני לא ממש חזקה במטבח, ומאוד גאה בעצמי… חי חי חי…
תודה רבה לך ואני אמשיך להתעדכן
תענוג, את זה הכי כיף לשמוע…. 🙂
מתכון אליפות!!! אחד האהובים אצלנו…
מהממת, תודה רבה דיצה 🙂
נראה סוף .
רציתי לדעת מה זה גבינת טופוטי
ומה יכול להחליף אותה גם מעולם הטיבעונות וגם מהחי .
תודה
גבינת טופוטי היא גבינת סויה, במקרם של גבינת שמנת. בעינייני החלפות זה מאוד תלוי במתכון, יש מתכון שיתאים יותר דבר מסויים אחד או אחר. תשאלי ספציפית על מתכון ואני אשמח להשיב 🙂
זה בהקשר למתכון של מאפה לחם ממולא “בשר” סויה עם ירקות- טבעוני
תודה
Trackbacks & Pingbacks
[…] מאפה לחם ממולא סויה וירקות של נטלי הולדינג, The Vlog […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!