מאפה טבעוני, חומוסים ברוטב פלפלים ועגבניות לצד עירית
בצק עם תבלינים עבודת יד שהכנתי לפני כמה ימים והקפאתי, עם מילוי של חומוסים ברוטב פלפלים ועגבניות לצד עירית וחומוסים…
מצרכים לבצק-
כוס וחצי קמח תופח
200 גרם טופו
כף מלח
כף תערובת של אורגנו יבש עם מעט צ’ילי יבש או כל תערובת תיבלון שאוהבים.
חצי חבילת מרגרינה -175 גרם (או רבע מרגרינה ו-2 כפות שמן קוקוס).
אופן ההכנה:
לשים את המצרכים עד שמתקבל מרקם אחיד ונעים ללא גושים (אני מכניסה את המרגרינה והשמן קוקוס ל-20 שניות למיקרו והכל נמס ונעים לעבודה).
מניחים בצד ומכינים את המילוי.
או- שאפשר לקנות בצק מוכן.
לרוטב-
לטגן בסיר רוטב 3 שיני שום, חצי בצל קצוץ דק, 2 פלפלים אדומים (גמבה) חתוכים קצוץ , 2 עגבניות חתוכות ומעט מלח ופלפל לפי הטעם. להוסיף אחרי כמה דקות 2 כפות גדושות של רוטב עגבניות ומעט מים לדילול הרוטב, לבשל למשל 10 דקות ובעזרת בלנדר מוט (או מעבד מזון ) לרסק לרוטב חלק. את הרוטב לערבב יחד עם גרגירי חומוס מבושלים או מקופסא למי שעצלן כמוני :).
ליצור עיגולים מהבצק ולרדד עם המערוך על משטח נקי ומעט מקומח בכדי שלא ידבק, למלא כל עטיפה בכמות מספקת ופשוט לעטוף הכל כמו מתנה…
להכניס לתנור חם-180 מעלות למשך 10-15 דקות תלוי בתנור או בצבע המעטפת (מידי פעם להציץ ולוודא שזה מזהיב יפה).
לאכול מיד! בתיאבון…
אז מתי אמרנו שאת פותחת סדנאות???
אני חייב עזרה טבעונית 🙂
חחח, אולי יום אחד כשאגור בארץ…. בנתיים, אנחנו פה לשירותך תמיד 😉
זה נראה מאוד טוב
מה אפשר לשים בבצק במקום טופו?
אפשר לשים שמנת או גבינה או משהו במקום?
אפשר להוסיף גבינת טופוטי במקום… תודה רבה
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!