(לחם שכבות עם פסטו וזיתים לכבוד חג השבועות (עם ציזיקי בצד
לכבוד חג השבועות הכנתי מתכון על טהרת שניים משבעת המינים, החיטה והזית.
שילוב של שמן הזית והזיתים בפסטו מזכירים לי כמה נכון היה לתת לזית מקום של כבוד גדול כאחד המינים הארצישראלים שלנו, והלחם הזה הוא פשוט גאוני, לחם מבצק שמרים טעים ומפנק, רך ומתאים לכל כך הרבה ארוחות או אפילו כארוחה בפני עצמה…
את המתכון הזה הכנתי בהשראת חברתי הבלוגרית עינת ספקטור המקסימה, החלטנו להכין מתכון משותף חובק עולם וחיפשנו משהו מיוחד, שכולם יאהבו, שיתאים לחג וששתינו נהנו ממנו…
מהצד שלה עינת קישטה את הלחם והפסטו במדבקות המקסימות שמכינה עם המון כישרון ואהבה,
מוזמנים לראות את ההפתעות שלה כאן- מזמינים
לחם שכבות עם פסטו וזיתים
מצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח לחם/רגיל
חצי כוס קמח רגיל
1 כוס מים חמימים
2 ורבע כפיות שמרים
3 כפות סוכר
3/4 כפית מלח
2 כפות שמן קוקוס/זית לשימון הבצק והקערה
למילוי:
5 כפות פסטו גדושות
רבע כוס זיתים קצוצים
4 כפות שמן זית
4 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
אם אין לכם פסטו זיתים ואתם לא בעיניין של להכין לבד, אפשר להשתמש בפסטו קנוי ולטחון אותו עם זיתים או להשתמש רק בזיתים קצוצים מעל הפסטו.
ההכנה:
בקערת המיקסר (או בקערה רגילה עם כף כמו שאני עשיתי כי לי אין מיקסר), ערבבו היטב את המים, המלח, הסוכר והשמרים.
הוסיפו את 2 הכוסות הראשונות של הקמח וערבבו עד לאיחוד החומרים.
השתמשו בוו הלישת בצק במיקסר וערבבו במהירות נמוכה הוסיפו את החצי כוס קמח האחרונה בהדרגה, מס’ כפות בכל פעם עד לבצק אחיד.
המשיכו ללוש כ-10 דקות עד לבצק רך ולא דביק.
לא לדאוג, את הכל ניתן ללוש גם ידנית כמו שאני לשה.
העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות ולושו לצורת כדור חלק.
העבירו לקערה מעט משומנת ואת הכדור שמנו מעט עם הידיים בתנועות ליטוף על מנת שלא יתייבש. הניחו מגבת מעל והשאירו לתפוח למשך כ-שעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את גודלו.
לאחר מכן השטיחו מעט את הבצק על משטח, (פשוט הוציאו את האויר מהבצק), והניחו לנוח ל-5 דקות.
בזמן הזה הכינו את מצרכי המילוי שלנו.
רדדו את הבצק לכ- 30 ס”מ על 50 ס”מ .
הברישו עם 2 כפות שמן הזית ומירחו את ממרח הפסטו באופן שווה מעל לבצק.
פזרו את הזיתים הקצוצים, ופתיתי שמרי הבירה באופן שווה מעל.
חתכו את הבצק ל-6 חתיכות שוות, אפשר להשתמש בסכין או בחותכן לפיצה.
הערימו את החתיכות אחת מעל לשניה בערימה, וחתכו ל-6 חתיכות שוות. (תקבלו צורה דומה למרובע).
שמנו תבנית באורך 23 ס”מ על 13 ס”מ רוחב והעבירו את חתיכות המרובעי בצק לתוכה.
הדרך הנוחה ביותר היא בהחזקת התבנית בצורת עמידה והערמת החתיכות בצק אחת על השניה כך שיוצא שהן עומדות יפה אחת אחרי השניה במצב שכיבה.
אפשר לפזר מעל הכל עוד מעט זיתים קצוצים או שימרי בירה לטעם גבינתי, ואת 2 הכפות האחרונות של שמן הזית.
כסו במגבת מטבח נקיה והשאירו לתפוח למשך 40 דקות נוספות,
לאחר התפחה, כמה שזה נראה נפלא ושמנמן…
חממו את התנור 180 מעלות ואפו למשך 35-45 דקות או עד שהבצק נראה זהוב ואפוי ונאפה היטב גם באמצע.
אם החלק העליון נאפה מהר מידי, כסו אותו עם נייר כסף בחלק מהזמן.
הוציאו מהתנור וקררו למשך 30 דקות.
העבירו את הלחם לכלי הגשה ותהנו…
את הלחם הגשתי בתוספת מטבל
ציזיקי חגיגי לחג השבועות, ואם אין לכם יוגורט ולא מתחשק לכם להכין את הציזיקי בעצמכם, השתמשו במתכון דומה, רק החליפו את היוגורט
בשמנת צמחית סויה של אלפרו,
מתכון לדוגמא-
חצי מיכל שמנת צמחית,
הוסיפו לה מיץ מרבע לימון, חצי מלפפון מגורד בפומפיה (לסחוט את המים שלו), שום כתוש, מלח לפי הטעם ובצל ירוק אחד או מעט עירית קצוצה וזה מטבל מדהים!
אפשר גם להכין את המטבל עם יוגורט במתכון של היוגורט קשיו החדש שפירסמתי…
הצילומים המקסימים עם המדבקות של עינת בטוח יעשו לכם חשק לעבור לאתר המהמם שלה ולרכוש את המוצר המשדרג הזה, בנוסף יש אצלה גם שלל מדבקות לסוגי אירועים שונים ועוד המון הפתעות באתר- מזמינים
הלחם נראה משגע!
אני עוקבת אחרי המתכונים שלך כבר כמה זמן ואת כל כך מוכשרת, תענוג!
מה זההההה??? מדהים…
מוכנה לנסות על אף שאני בחיים לא אופה, אבל זה נראה יוצא מין הכלל ואני רוצה את זה עכשיו! 🙂 אז אם אני לא מבינה משהו, צפי למטר שאלות מנבוכת מטבח שכמותי… את מעולה תודה רבה
וואו, נכנס לרשימת ההכנה…
גם נכנס לרשימה שלי
יצא ממש טעים.
אני חושבת שאכין את זה עם ממרח שום או בנוסף או במקום הפסטו, זה נראה מדהים אבל בעלי לא מת על פסטו… את ממליצה?
למה אי אפשר להעביר ריח מהמסך… בעצם מזל שאי אפשר, אחרת הייתי מת פה 🙂
כל הכבוד על שיתוף הפעולה, אני מאוד מעריכה אותך על זה, במיוחד כשאני רואה שאת אולי היחידה שכל כך הרבה משתפת בבלוגים אחרים אצלך ללא תנאי או קינאה או כל שאר הדברים שאני כבלוגרית נתקלת בהם, ישר כוח, את באמת גדולה מהחיים… והלחם נראה מ ה מ ם…!
🙂
נטלי, איזה מזל שיש לנו אותך, הבלוג שלך מהמם, המתכונים קלים ויחד עם זאת מרשימים וטעימים.
את הפייבוריטית שלי , ללא ספק.
תודה רבה יקירתי 🙂
שלום מה שלומך?
? האם אני יכולה לשדרג את המתכון ללא גלוטן
תודה
היי גלי, לא ניסיתי אבל את מוזמנת לנסות אולי עם קמח כוסמין ולדווח לי איך יצא ואני אשתף עם כולם… בהצלחה 🙂
נראה מדהים.
אם לא חשוב לי שיהיה פרווה או טבעוני, כדאי להחליף את המים או חלק מהמים בחלב?
אין שום סיבה להחליף את המים בחלב, זה לא יעבוד יותר טוב, זה פשוט לא חלק מהמתכון.
זה עובד הכי טוב כמו שזה עם מים.
יצא נהדר
🙂
תודה רבה עדי 🙂 חג שמח
אפיתי היום לארוחת ערב ויצא מעולה! קיבלתי כל כך הרבה תשבחות שאני עדיין מסמיקה=)
ממליצה לכולם על המתכון הפנטסטי!!!
תענוג, זה באמת לחם רושם כזה 🙂 תודה
לא אמור להיות גם שמן בבצק?
כמו שזה כתוב. יש המון שמן במתכון.
יצא מעולה , תודה על הבלוג המקסים
בשמחה, תודה על הפירגון 🙂 תהני
כמה גרם של שמרים הם שתיים ורבע גרם של כפות?
היי, יש לך המון טבלאות מדידה ברשת להמרות, הינה של קרין גורן
http://www.carine.co.il/page_506
היי.. הכנתי את הלחם כבר מספר פעמים אבל הבצק תמיד יוצא לי דביק (אני לש בידיים כיאה לסטודנט בלי מיקסר) ויוצא שאני מוסיף כחצי כוס קמח בנוסף , זה נשמע לך הגיוני או שאני עושה משהו לא נכון? תודה!
יכול להיות שאתה לא לש מספיק? לפחות 10 דקות לישה.
מה קורה אחרי אפיה? לא נאפה מספיק? אולי זה עינייני חום של תנור?
היי, היום אני הולכת להכין לחם בפעם הראשונה. יש לי אפילו מחמצת שמחכה לרענון.
הבעיה היא שאני לא יודעת איך ובאילו כמויות לשלב אותה במתכון כדי לא להרוס את הבצק.
תשובות ורעיונות יתקבלו בברכה
הלחם נראה כל כך טעים,
הוא דומה לכלב שארפיי החמוד והשמנמן(לא אוכלת כלבים!)
🙂 תודה כרמל, האמת שאין צורך בשינוי או שילובים לא בדוקים, המתכון יוצא מצויין כפי שהוא.
היי
לאלרגים לזיתים, מה לדעתך אפשר לשים במקום?
פטריות? ואפשר גם בלי ^_^
נראה מצויין
זה יעבוד לדעתך עם קמח מלא?
והשמרים – הכוונה היא לשמרים יבשים?
קמח מלא יצא קצת כבד יותר וצריך להוסיף מעט יותר נוזלים.
שמרים יבשים.
המתכון הזה אליפות! הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד זה נחטף ראשון מהשולחן.
הבלוג שלך תענוג לעיניים ולחיך 🙂
שאלה מטופשת:
שמרים יבשים, כן?
תודה על המתכון:)
לא מטופשת בכלל, כן, יבשים.
Trackbacks & Pingbacks
[…] for this bread is from 2 Israeli blogs, Natalie’s and […]
[…] ללחם מבוסס על מתכון של נטלי המוכשרת מכאן, אני הכנתי עם קמח כוסמין מלא מטעמי בריאות, למרות שהוא […]
[…] התוצאה היפיפייה שלו, אבל לא רק. הבלוג של נטלי הולדינג The Vlog תמיד נותן לי הששראה וכל מתכון שאני מנסה ממנו יוצא פשוט […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!