לזניית תפוחי אדמה וחצילים ברוטב ומוקרם

04 Sep
September 4, 2012
את המתכון הזה הכנתי מאריזה של ארוחה מוכנה,
היא פשוט הייתה לי כל כך טעימה שהחלטתי להמציא אותה מחדש ולהכין אותה בעצמי,
הסתכלתי על המרכיבים על הקופסא, רשמתי לי בצד, והתחלתי בהכנה.


מצרכים-
3 כפות שמן זית,
בצל אחד בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות,
4 כפות רסק עגבניות מעורבבות עם רבע כוס מים,
כפית רוטב נענע, או כפית נענע קצוצה,
כפית חרדל גרגירי,
3 כפות קמח חיטה מלאה עם חצי כוס מים,
1 פלפל אדום קצוץ,
חצי לימון קטן סחוט,
3 עלי דפנה,
חצי כפית כמון,
כפית שטוחה סוכר דמררה-חום,
רבע כוס עדשים ירוקות- אחרי השרייה ובישול,
2 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים דק,
חצי חציל גדול או אחד בינוני חתוך לפרוסות דקות,

ההכנה-

את העדשים להשרות במים כשעתיים ולבשל עד לריכוך ולסנן,
את תפוחי האדמה הפרוסים לבשל במים עד לאל דנטה, שזה אומר לא קשה ולא יותר מידי רך ומתפורר כי אנחנו רוצים להרים אותם לכלים.למי שיש ספק, עדיף יותר רך מקשה.
בסיר לחמם את שמן הזית ולטגן את הבצל הקצוץ כדקה ולהוסיף את השום והגמבה לכעוד 3 דקות בעירבוב תמידי,
להוסיף את רסק העגבניות עם המים ואת שאר המרכיבים מלבד החצילים ותפוחי האדמה.
לבשל על אש קטנה מאוד לכעוד 5 דקות.

בכלי פיירקס או כלי הגשה חסין חום או אפילו עוד יותר נחמד זה בכלים קטנים להגשה אישית,
לפזר שורת תפוחי אדמה ומעל מהרוטב ומעל שורת חצילים ומעל רוטב וכו…
עד שמגיע לסוף גובה הכלי. כמובן שתלוי באיזה כלי בחרתם.
ובסוף לשפוך מעל את כל מה שנשאר בסיר רוטב מעל לשורות הלזניה
ולתנור על 200 מעלות למשל כשעה.

עכשיו נכין את הרוטב-

250 מ”ל שמנת לבישול אלפרו,
2 כפות גדולות וגדושות של גבינת טופוטי,
3 כפות לימון,
חצי כפית מלח (לסוף הבישול)
שן קטנה של שום כתושה

את כל המרכיבים חוץ מהמלח להרתיח בסיר רוטב קטן ולצמצם בעירבוב תמידי כמספר דקות עד להסמכת הרוטב וכשהסמיך דיו ,
לטעום ולהוסיף מלח.

לאחר שהסתיימה לה השעה של הבישול בתנור, להוציא את הכלי ולשפוך מעל את הרוטב הגבינתי,
להחזיר לתנור לכעוד בין רבע שעה לחצי שעה, תציצו ותראו שלא נשרף,
וכמה שיותר מקבל צבע,
יוצא טעים יותר.

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
11 replies
  1. בת-חן says:

    היי נטלי,
    קודם אני מוכרחה להגיד לך שאני מאוד אוהבת את סגנון הבישול שלך, את עושה לי את החיים קלים.
    השאלה שלי היא, האם נראה לך שאפשר לשפוך את הרוטב הגבינתי על פיצה?

    • Natalie says:

      היי בת-חן, תודה רבה רבה 🙂
      לגביי הגבינה, אני לא ממש ממליצה, היא יחסית די נוזלית ולא קשה מספיק, מה שהכי קרוב שאני מכירה זאת הגבינת טופו יפני, לא ניסיתי, אבל שמעתי עליה דברים טובים 🙂

    • אורי says:

      מדהימה אחת, חוויה לעבור על המתכונים שלך…

  2. טבעונית says:

    נראה יאמיייייי וטבעוני זה טוב

  3. חיה says:

    האם את החצילים לשים ללא בישול קודם, טיגון, או אפיה?

  4. מעיין says:

    זה נראה מעולה !!!
    מחר הולכת לקנות את כל המצרכים ולהכין , יש ממני ציפיות מקווה שיצא טוב:)

    רק לא הבנתי
    כתבת:
    “ובסוף לשפוך מעל את כל מה שנשאר בסיר רוטב מעל לשורות הלזניה”

    צריך לקנות עלי לזניה או משהו ? במרכיבים פשוט לא כתוב , רק מוודא 🙂

    • Natalie says:

      היי מעיין, ב”שורות הלזניה” הכוונה היא לשורות תפוחי האדמה עם המילוי בין לבין, זאת אומנם לא לזניה עם פסטה, אבל בהשראת לזנית פסטה, מאחר והמנה בנויה באופן של שכבות אחת על השניה.
      את כמובן (אם בא לך) יכולה להוסיף ולשלב גם שורות פסטה ולהפוך את זה יותר דומה למקור 🙂
      אבל במקרה הזה זה באמת לא חלק מהמנה המקורית.

Comments are closed.