לביבות תפוחי אדמה ופטריות
וואי וואי וואי, אחרי הכישלון של הלביבות הקודמות שלי, אלו היו פשוט פיצוי מושלם.
השתמשתי באותם מרכיבים בעצם, רק פחות תיבלון ותיחכום ולפעמים זה כל מה שצריך.
הדבר היחידי שיש לי לומר כטיפ הוא שכשתכינו אותם, תכיני מעט יותר גדולות מהתמונות, כי לי הן יצאו קצת שטוחות יותר. אז תלבבו קצת יותר גדול, זה יוצא רך מבפנים וקרנצ’י מבחוץ.
ממש ממכר…
20 לביבות מתאימות מאוד לחנוכה
מצרכים:
2 פטריות גדולות כמו בתמונה או בערך חופן קטנות
בצל אחד גדול או 2 קטנים קצוצים דק
5 תפוחי אדמה
2 כפות גדושות קורנפלור מעורבב עם 4-5 כפות מים ליצירת עיסה דביקה
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
2-3 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
נחמם תנור ל-180 מעלות מראש.
נתחיל בתפוחי אדמה, אותם נרצה להפוך לפירה, לא חייב פירה מאוד מאוד חלק, אני השארתי פירה גרגירי מעט.
אז פשוט נכניס את תפוחי האדמה מקולפים וחתוכים לסיר עם שפע מים ונרתיח עד לריכוך מלא.
בנתיים את הפטריות והבצל נקצוץ היטב ונטגן בממש מעט שמן זית בסיר/מחבת.
לאחר מעיכת התפוחי אדמה, נערבב את כל שאר המרכיבים וניצור כדורים, רצוי להרטיב את הידיים כי העיסה דביקית מאוד, ונשטח את הכדורים בתבנית אפיה, אפשר להשתמש בנייר אפיה או פשוט לשמן מעט את התבנית עצמה.
נאפה את הלביבות בתנור למשך כחצי שעה, ונהפוך לצד השני לעוד 10 דקות בערך.
המלצה שלי היא לפתוח ולתת הצצה ולהעריך אם זה מוכן כבר או לא. קחו בחשבון שהפנים יצא רך וקצת פירתי אם לא תתנו לזה מספיק זמן בתנור. לא שזה רע הפירתי, אבל למי שאוהב יבש, פשוט לתת עוד זמן אפיה.
למי שרצה לדעת איך הן יוצאות בטיגון- לא ניסיתי הפעם.
בזמן האחרון טיגון מאוד לא עושה לי חשק, אז נמנעת…
טעים טעים טעים…
בתאבון…
ולגברת אושן הקטנה שהתעקשה על הגוואקמולי, הכנתי סנדביצ’וני לביבות עם אבוקדו…
למען האמת, זה היה פשוט גאוני…
אז מצאנו את עצמנו מכינים ביסונים קטנים ומשמחים שכאלה…
מומלץ!
נטלי אפשר להשתמש בקמח במקום קורנפלור?
לא הספקתי לקנות..
תראי, לא ניסיתי, הגיונית אני חושבת שכן. זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל זה יכול לעשות פעולה דומה.
אני השתמשתי ב2 כפות קמח (מעורבבות במים) במקום ויצא מעולה
אני טרפתי שלוש כפות זרעי פשתן טחון עם שש כפות מים וכף קמח חומוס בשתי כפות מים במקום הקורנפלור ויצא עשר!!
הכנתי כמות כפולה ותוך יומיים בלחץ לא נשאר פרור
חצי טיגנתי במחבת, חצי אפיתי בתנור
מן הסתם הלביבות המטוגנות יצאו טעימות יותר, אך פחות בריאות
ובמבחן הזמן גם האפויות לא שרדו, כך שכדאי לדבוק באפיה
מתכון מומלץ, משביע וטעים
תודה על הפידבק 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!