כרובית יפייפיה מטוגנת
קרצה לי הכרובית היום, אז לקחתי אותה לטיפול מסור בבית… נכון שהיא יפה?!…
בדר”כ אני קצת נמנעת ממטוגן, לא שאני דואגת על הקלוריות אבל קצת יותר על הבריאות,
ומה לעשות שהטעם לוקח ובגדול, ושזה לא בדיוק אותו דבר בתנור…, אז פעם ב- אני מטגנת לנו ושיהיה טעים מספיק ושווה את זה
🙂 כמו עם הכרובית.
והינה היא מאופרת בתבלינים ופירורי לחם 🙂 מהממת!
המצרכים:
כרובית אחת בינונית
חצי קילו פירורי לחם זהובים
כפית כמון
כפית מלח
כפית אבקת שום
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס קמח חומוס + בערך חצי כוס מים
שמן לטיגון
מי שאוהב יכול להוסיף קצת צ’ילי חריף גרוס לתערובת
אופן ההכנה:
מקלפים את העלים ומחלקים את הכרובית לפרחים קטנים וחמודים,
מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הכרובית כ-10 דקות.
אנחנו רוצים שהכרובית תתרכך מעט, לא ממש ממש רכה, אל דנטה כזה,
מוציאים למסננת, שוטפים במים קרים ומייבשים על מגבת.
מכינים את תערובת התיבול:
שמים בקערה עמוקה את פירורי הלחם וכל התבלינים, ומערבבים טוב טוב עד שמתקבלת אבקה אחידה.
מערבבים את קמח החומוס יחד עם כמות מים שמספיקה ויוצרת בלילה דמויית מרקם של יוגורט למשל,
מחממים שמן בסיר טיגון.
טובלים כל פרח כרובית בבלילת הקמח והמים, ומיד לטבילה בפירורי הלחם המתובלים.
מטגנים עד שהכרובית מזהיבה,
סוחטים לימון טרי מעל
ומגישים.
* חרדל דיז’ון שמעתי שמאוד משדרג (לא ניסיתי) וניתן להוסיף אותו לבלילת הקמח והמים.
* מי שמתעקש, שיכין בתנור, גם זה הולך,
פשוט להכין באותה דרך , רק לפזר את הכרוביות עם רווח על מגש,
להזליף (רצוי לרסס) מעט שמן מעל לכרוביות שלא תתיבשנה מידי,
ולאפות על 180 מעלות למשך כ-35 דקות או עד שמשחים…
שמעתי שזה ממש יוצא נהדר.
* ומי שלא מוצא קמח חומוס, אפשר להסתדר גם עם רגיל.
הצעת הגשה שאני מאוד אוהב: כשזה מוכן ומוגש בצלחת, לזלוף מעל טחינה ירוקה דלילה
אין על טחינה, זה מצרך חובה כמעט בכל ארוחה 🙂 גם טחינה הייתה על השולחן, הצעה מעולה, תודה רבה זיו…
יוצא באמת מהמם, ופה לא קשה לטעות, גם טבעוני וגם טעים, אגב ניסיתי גם פעם אחת דווקא בתנור ויצא לא רע בכלל. ממליץ.
מעולה, באמת שמעתי שהאפוי ממש טוב. גם אני אנסה בפעם הבאה…
היי, אפשר להשתמש גם בקמח סויה במקום חומוס?
אפשר
היי, האם אפשר להשתמש בלי קמח חומוס? להחליף אותו במשהו?
הכנתי בתנור ולא מטוגן ויצא מעולה מעולה. לא היה לי קמח חומוס. השתמשתי במקום בקמח תפוחי אדמה והיה מושלם
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!