ירקות מוקפצים

26 Aug
August 26, 2012
האמת, שלפעמים כשאין לי מושג מה להכין, אני פשוט מקפיצה.
מוציאה את כל הירקות שיש לי, מערבבת אם כל מיני רטבים, והופה,
עוד מוקפץ נולד…

מנות: 3-4 מנות
משך זמן ההכנה: 30 דקות

במתכון הזה יש המון ירקות טובים וטעימים


מצרכים:
גזר אחד
בצל אחד גדול
6 שיני שום
שני פלפלים צ’ילי גדולים, צרים, ירוקים אבל לא ממש חריפים
רבע כרוב לבן
2 בצל ירוק / אפשר גם יותר
2 פטריות שיטאקי גדולות טריות ולא מיובשות
מעט פטרוזיליה
זירעי חמניות וצנוברים לפי הטעם
2 כפיות שומשום
וכמובן טופו, חצי חבילה שזה בערך 200 גרם. את הטופו להשרות ברוטב לפחות 10 דקות מראש. ואת הירקות לחתוך לרצועות דקות.

מצרכי הרוטב:
רבע כוס סילאן
רבע כוס יין לבן
4 כפות סויה
אפשר גם כפית רוטב טריאקי
חצי כפית פלפל שחור ורבע כפית אבקת ג’ינג’ר או ג’ינג’ר טרי מוגרר בפומפיה דקה


אופן ההכנה:
מחממים שמן זית ומכניסים את הבצל והשום ראשונים אחר כך את שאר הירקות.
את הטופו משרים ברוטב ל 10 דקות לפני שמוסיפים לירקות המוקפצים.
מערבבים כל הזמן עד שמתרכך ואם צריך מוסיפים מעט נוזלים, סויה או יין למשל.
טועמים אם יש צורך להוסיף מלח כי הרוטב סויה מלוח.

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
3 replies
  1. אוריתי says:

    אני מתה על מוקפצים, בכל צורה ואופן, לא משנה הירקות, אני תמיד מאלתרת עם הירקות ממה שיש במקרר, מאוד אוהבת את הכרוב במוקפץ. גם את הפטריות… 🙂

    Reply
  2. ענת says:

    יש הבדל אם קודם צורבים את הטופו עם הבצל והשום קודם או אם מכניסים את הטופו בסוף אחרי טיגון הירקות?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *