חצ’אפורי לוביו… מעדן גרוזיני
עוד צילום אחד לכיסונים המחובקים ומכורבלים שלנו …. 🙂 וכבר נגמר !
ולמתכון מהאלבום של עליזה גורן:
שעועית אדומה של סוגת חצי קילו.
בצק שמרים קר או בצק עלים מאיכות טובה 1.5 קילו
צרור כוסברה ( אפשר פטרוזליה ) שטוף וקצוץ קטן
בצלים בינונים קלופים וקצוצים 2 יח
שיני שום טריות קלופות וקצוצות 10 יח
מלח , פלפל גרוס או דק
שמן לטיגון הבצלים
מעט קטשופ עם מים להברשת הכיסונים
ושפע שומשומים לא קלויים לזרייה.
ו… לע ב ו ד ה –
משרים את השעועית בקערה עם שפע מים ל4’/5 שעות, מסננים את המים ומכניסים לסיר עם מים רעננים עד כדאי כיסוי +. מניחים מעל להבה גבוה להרתחה מסירים את הקצף ומכסים עם מכסה תואם
לשעה וחצי או שעתיים על להבה בינונית/ נמוכה כאשר השועית נימוחה אבל לא מסמורטטת מניחים בקערה ללא נוזלים( אם נישארו)
ב1/3 כוס שמן מטגנים את הבצל להזהבה יפה ומוסיפים לשעועית עם השמן, את השום הקצוץ הכוזברה המלח והפלפל
ומערבבת קלות בלי למעוך את המילוי.
מניחה על משטח מקומח את גלילת בצק העלים המופשרת , לא מרדדת ! ומחלקת לריבועים ,מקמחת את האצבעות בכדי להצליח להרים את רבועי הבצק .ממלאת במרכז ריבוע הבצק כף מלאה ממילוי השעועית ,ומעלה קצה אחד אל המקבילה לו ( נוצר משולש ).מהדקת את 2 השוליים היטב ואז מושכת את 2 קצוות המשולש ( מהבסיס הרחב אחד אל השני כלפי מטה ולוחצת להדבקה.
בתבנית רחבה עם נייר אפיה מניחה את הכיסונים, מורחת במברשת קטשופ בטיפלה מים, זורה מלאן שומשומין
עלאין קדושין שכאלה וייאאלה למרכז התנור ,
טורבו,
ב180 מעלות ל-45 דקות.
במילותיה של עזיזה 🙂
ובצילומים 2 גירסאות- אחת עם תוספת של סייטן ביחד עם השאר, ואחד רגיל. כמו במתכון.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!