חמאה טבעונית מומלצת
תרגום זריז של מתכון להכנת חמאה טבעונית מצויינת!
לערבב יחד בקערה קטנה-
רבע כוס חלב סויה
כפית חומץ תפוחים/מיץ לימון טרי
טיפה יותר מרבע כפית מלח
לערבב במזלג ולהשאיר ל-10 דקות להתערבב ולהסמיך מעט.
לערבב יחד-
חצי כוס פלוס 2 כפות וכפית אחת של שמן קוקוס בכבישה קרה
כף שמן קנולה
להוסיף את החלב סויה שהכננו קודם,
2 כפיות ועוד רבע כפית גרגרי לציטין
רבע כפית קסנטן גאם
לערבב הכל יחד בבלנדר/מעבד מזון, רצוי כלי קטן, למשך 2 דקות, להעביר למיכל איחסון ולהכניס למקרר למשך שעה להתמצק.
נשמר במקרר למשך חודש, או במקפיא לשנה.
את הלציטין והקסנטן גאם ניתן להזמין באינטרנט או לקנות בניצת הדובדבן/עדן טבע מרקט.
שמן קוקוס ללא ריח של sun line
ואם תערבבו פנימה גם עשבי תיבול ואולי אפילו איזה שן שום כתושה… יאמייי….
בהצלחה וספרו לי איך יצא… 🙂
היי,
הכנתי את החמאה אתמול ושמתי לב שגרגירי הלציטין לא נמסו, וכרגע היא מוקשה אך משובצת נקודות כתמתמות.
בנוסף, ישנה הפרדה – שכבה גדולה ותחתונה בהירה ושכבה גבוהה צהבהבה יותר (שמן שעלה למעלה?..)
השינוי היחידי שעשיתי הוא שימוש בשמן סויה במקום קנולה (זה מה שהיה פה).
למה זה קרה? האם זה נורמלי? אפשר להשתמש בה? המטרה שלי היא הכנת בצק עלים.
תודה!
תנסי להמיס שוב ולערבב שוב. ואז לקרר.
לא קרה לי אז קשה לי לדעת בוודאות. הלציטין הוא מה שמחבר בין השומן למים, ואם הוא לא נמס, זאת הסיבה שיש לך שכבות.
וואו את פשוט מדהימה כל הכבוד על הבלוג הזה. פשוט תענוג
תודה רבה, תהני 🙂
איזה עשבי תיבול מומלץ להוסיף?
את יכולה להוסיף עשבי תיבול אהובים כמו- רוזמרין, טימין, אורגנו וכדומה…
נראית טוב החמאה. האם היא מתאימה למאפי שמרים ותיתן את אותו האפקט כמו חמאה אמיתית?
אפשר להשתמש בה כחמאה לכל דבר, לא בטוחה שתדייק כחמאה רגילה אבל היא מתאימה לשימוש.
בעדן טבע מרקט 38 שח ל 227 גר
לא כזה יקר
רגע… לציטין יש בחלב סויה.
למה צריך להוסיף אותו?
היי נטלי, לא מצאתי גרגרי לציטין בחנויות כאן, אבל כן מצאתי לציטין נוזלי טהור.
את יודעת מה הכמות שיש להשתמש מהנוזלי?
תודה
🙂
היי קירא, אני לא מכירה את המוצר, אפשר לחפש המרה שלו בגוגל 🙂 בהצלחה.
שלום.
אפשר לדעת איפה קנית לציטין נוזלי? אני צריך! :)))
מזמינים באינטרנט…
אפשר להכין את זה באופן הרבה יותר בריא
:מתכון
1\3 כוס שמן קוקוס
1\3 כוס שמן פשתן
1\3 כוס נקטר אגבה
1\3 כוס טחינה או שמן זית
פשוט תערבבו הכול ביחד
חשוב לציין שהמתכון הוא לאוכל מתוק בלבד
אפשר להכין הכל יותר בריא, אבל חביבי, נתת פה מתכון לגמרי אחר, 🙂 בכל מקרה תודה על החידוש.
יש לי רק לציטין באבקה יחסית דקה, איך ממירים?
תודה מראש
אני לא בטוחה בהבדל או אם יש בכלל. אולי גוגל ידע 🙂
????אפשר משהו אחר במקום שמן קוקוס
היי, מאחר והמרקם של שמן הקוקוס מתגבש, זה השמן הכי מומלץ. חשוב לקנות ללא ריח.
אפשר חמאת קקאו
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!