חמאה טבעונית מומלצת

09 Jul
July 9, 2013


תרגום זריז של מתכון להכנת חמאה טבעונית מצויינת!


לערבב יחד בקערה קטנה-


רבע כוס חלב סויה

כפית חומץ תפוחים/מיץ לימון טרי

טיפה יותר מרבע כפית מלח

לערבב במזלג ולהשאיר ל-10 דקות להתערבב ולהסמיך מעט.

לערבב יחד-

חצי כוס פלוס 2 כפות וכפית אחת של שמן קוקוס בכבישה קרה

כף שמן קנולה

להוסיף את החלב סויה שהכננו קודם,

2 כפיות ועוד רבע כפית גרגרי לציטין

רבע כפית קסנטן גאם

לערבב הכל יחד בבלנדר/מעבד מזון, רצוי כלי קטן, למשך 2 דקות, להעביר למיכל איחסון ולהכניס למקרר למשך שעה להתמצק.
נשמר במקרר למשך חודש, או במקפיא לשנה.

את הלציטין והקסנטן גאם ניתן להזמין באינטרנט או לקנות בניצת הדובדבן/עדן טבע מרקט.

שמן קוקוס ללא ריח של sun line

ואם תערבבו פנימה גם עשבי תיבול ואולי אפילו איזה שן שום כתושה… יאמייי….

בהצלחה וספרו לי איך יצא… 🙂


Comments

comments

Tags: , , ,
21 replies
  1. יעל says:

    היי,
    הכנתי את החמאה אתמול ושמתי לב שגרגירי הלציטין לא נמסו, וכרגע היא מוקשה אך משובצת נקודות כתמתמות.
    בנוסף, ישנה הפרדה – שכבה גדולה ותחתונה בהירה ושכבה גבוהה צהבהבה יותר (שמן שעלה למעלה?..)

    השינוי היחידי שעשיתי הוא שימוש בשמן סויה במקום קנולה (זה מה שהיה פה).

    למה זה קרה? האם זה נורמלי? אפשר להשתמש בה? המטרה שלי היא הכנת בצק עלים.

    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      תנסי להמיס שוב ולערבב שוב. ואז לקרר.
      לא קרה לי אז קשה לי לדעת בוודאות. הלציטין הוא מה שמחבר בין השומן למים, ואם הוא לא נמס, זאת הסיבה שיש לך שכבות.

      Reply
  2. Efrat says:

    וואו את פשוט מדהימה כל הכבוד על הבלוג הזה. פשוט תענוג

    Reply
  3. ליטל says:

    איזה עשבי תיבול מומלץ להוסיף?

    Reply
  4. אורן says:

    נראית טוב החמאה. האם היא מתאימה למאפי שמרים ותיתן את אותו האפקט כמו חמאה אמיתית?

    Reply
  5. חוה says:

    בעדן טבע מרקט 38 שח ל 227 גר
    לא כזה יקר

    Reply
  6. חוה says:

    רגע… לציטין יש בחלב סויה.
    למה צריך להוסיף אותו?

    Reply
  7. קירא says:

    היי נטלי, לא מצאתי גרגרי לציטין בחנויות כאן, אבל כן מצאתי לציטין נוזלי טהור.
    את יודעת מה הכמות שיש להשתמש מהנוזלי?

    תודה
    🙂

    Reply
  8. קומוניסט says:

    אפשר להכין את זה באופן הרבה יותר בריא
    :מתכון
    1\3 כוס שמן קוקוס
    1\3 כוס שמן פשתן
    1\3 כוס נקטר אגבה
    1\3 כוס טחינה או שמן זית
    פשוט תערבבו הכול ביחד

    חשוב לציין שהמתכון הוא לאוכל מתוק בלבד

    Reply
    • Natalie says:

      אפשר להכין הכל יותר בריא, אבל חביבי, נתת פה מתכון לגמרי אחר, 🙂 בכל מקרה תודה על החידוש.

      Reply
  9. אני says:

    יש לי רק לציטין באבקה יחסית דקה, איך ממירים?

    תודה מראש

    Reply
  10. אני says:

    ????אפשר משהו אחר במקום שמן קוקוס

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *