חומוס קטניות

01 Oct
October 1, 2012


הצעת הגשה לממרח קל ובריא,
ממרח חומוס קטניות, כמו שמכינים חומוס רגיל רק עם סוגי קטניות שונים כמו שעועית בצבעים שונים-עדשים-חומוס,

נשרה כוס תערובת של חומוס-עדשים-שעועית בקערת מים למשך מינימום שעתיים, הכי טוב למשך יממה שלמה, ובערך כל שעתיים לסנן ולהחליף את המים למים טריים. (חוץ מבשעות הלילה).
לסנן את המים סופית בבוקר, ולבשל את הקטניות עם כפית שטוחה של אבקת סודה (זה יקצר את משך הבישול ויהפוך את הקטניות למאוד רכות), עד לריכוך מלא.
נסנן מהמי בישול ונעביר לבלנדר/מעבד מזון,
נוסיף 3-4 שיני שום חתוכות,
מיץ מלימון שלם,
5-6 כפות טחינה גולמית,
הזלפה של שמן זית,
כפית כמון,
ומלח לפי הטעם האישי.

לטחון הכל יחד לממרח יותר חלק או יותר גרגירי, לפי הטעם האישי שלכם…
ומי שאוהב אפשר להוסיף גם פטרוזיליה שתהיה נציגת הירוקים שלנו במנה הכל כך בריאה הזאת.
מעולה לצד ארוחה כמו המרק של אתמול על הלחם או פשוט למריחה לכל אירוע 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
2 replies
  1. מני מן says:

    עוד מתכון פשוט וקל. מאוד אוהב… מתי נראה אותך במציאות כבר בארץ???

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *