חומוס בקארי עם קרם קוקוס
מתכון מעדן, כמו שאני אוהבת, חמים ונעים,
שאפשר להשאיר כתוספת בצד, כחלק מאורז (פשוט לערבב עם אורז מוכן),
או לאכול עם מזלג ולחם בצד, בניגוב הרוטב המעלף…
לא השקעתי הפעם בצילום ופרזנטציה אבל תסמכו על המילה שלי, זה שווה הכנה…
חומוס בקארי עם קרם קוקוס
מה צריך-
500 גרם קרם קוקוס,
3 כוסות חומוס מוכן ורך, אחרי השרייה ובישול,
חציל אחד קטן או חצי חציל גדול חתוך לקוביות קטנות,
כף זרעי כמון,
כפית זרעי שומר,
כף גדושה רסק עגבניות,
2 עגבניות טריות חתוכות לריבועים,
4 שיני שום קצוצות,
בצל אחד קצוץ,
שבבי בצל אם יש אז להוסיף בערך 2 כפות,
חופן די קטן של עלי קארי,
חופן רגיל של עלי כוסברה קצוצים,
כפית כורכום,
2 כפות גארם מסאלה,
מלח לפי הטעם,
הזלפה של 3-4 כפות שמן זית לטיגון מקדים,
מים לבישול לפי גובה המרכיבים בסיר,
ו…ו…ו… למי שאוהב חריף, צ’ילי אחד קטן מספיק.
ואיך מערבבים הכל לתבשיל נפלא?
ממש פשוט,
מזליפים את שמן הזית לסיר,
מוסיפים את זרעי השומר, הכמון, והתבלינים ל-2 דקות טיגון,
זהירות שלא ישרפו,
מוסיפים את הבצל והשום לעוד 2 סיבובים קצרים,
שוב, זהירות שלא ישרף שום דבר,
אם רואים שיש סימני התייבשות מהירים מידי אז להוסיף מעט מים,
ופשוט ללא סדר מסויים, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב הכל טוב טוב,
את המלח תשאירו לסוף, כשנצמצם את הרוטב, נטעם ונוסיף לפי הטעם.
המים צריכים להגיע עד לסוף גובה המרכיבים,
ולבשל עד להרתחה ולהוריד לאש נמוכה לעוד כ- 20-30 דקות עם מכסה סגור,
להוריד את המכסה ולערבב,
להמשיך לבשל על אש קטנה ולצמצם את הרוטב שיסמיך מעט ולערבב מידי פעם…
שלמות 🙂
מה אפשר לשים במקום חצילים למעדן הזה. אצלי כולם אלרגים לחצילים 🙂
תודה
מיכל
את יכולה להחליף בקישואים, או , להפחית מהמצרכים במתכון, בהצלחה 🙂
נטלי, שאלה שלא שייכת כל כך :
את מכירה במקרה את בלנדר הויטמיקס?
ממליצה ? שווה לקנות את זה?
ותודה רבה על המתכונים והצילומים המופלאים . גמר חתימה טובה
היי נועה,
שמעתי עליו דברים טובים, אין לי אותו אז קשה לי להמליץ מניסיון,
אבל אני מכירה חברים שמשתמשים בו, לאיזה שימוש בדיוק את מחפשת?…
שמעתי שהויטמיקס רב שימושי מאוד במטבח, גם כמעבד מזון חזק ומדוייק, גם כבלנדר אדיר כוח , אפילו מייצר קמחים מכל דבר, ולש בצק, הכל מכל וכל, הוא פשוט יקר, מעל 3000 שח אז חושבים עשר פעמים לפני קניה כזאת ויש לו גם מתחרים זולים ממנו בחצי שאני שוקלת ולכן מתייעצת גם איתך. . איך המכשיר שלך של קוויזינארט? הבנתי שאת משתמשת בו לבישול מרקים וטחינתם. הוא טוב? חזק?הוא ניתן להשגה בארץ בכלל?
נשמע ממש טוב, אני משתמשת בקוויזינארט אבל בעיקר לשייקים ומרקים, מוצר אדיר, אבל לא נמכר בארץ, שווה לקנות ולייבא לדעתי, מאוד נוח ועושה חיים קלים.
טחינה רגילה אני עושה בבלנדר פשוט שיש לי, לא יקר ולא גדול, ולי זה מספיק, אפילו לא זוכרת מה שם החברה, קיבלתי אותו מתנה לחתונה, כבר ארעה שנים ומרוצה 🙂
תודה, ממש קשה להחליט 🙂
מאז הטבעונות גיליתי כמה אני אוהבת קארי.. וחלב קוקוס… והשילוב שלהם… יאם!! 😛
מה זה עלי קארי? אני מכירה רק קארי באבקה…
יש אפשרות לשים את האבקה במקום? אם כן- בכמה להחליף?
היי ענת, השילוב טעמים הזה הוא בהחלט מנצח,
בכל צלחת שלקחתי התענגתי והבטחתי לעצמי להכין את זה יותר תקופות,
עלי קארי זה פשוט העלים שממנו טוחנים את אבקת הקארי שאנחנו מכירים,
באבקת התבלין קארי יש תערובת תבלינים מורכבת מכמה סוגים שונים והטעם שלו מאוד שונה ויותר חזק מהעלים עצמם, ו”קארי” זה בעצם השם של המאכל ההודי ולא של התבלינים שבו, אבל אם תחפשי עלי קארי תמצאי גם יבשים בחנויות אורגניות או אפילו שווה לשאול בחנות תבלינים או בשוק,
זה מעולה להוסיף לכל מיני תבשילים.
ידעתי מה זה קארי. זה טעים! 😛
בדיוק הייתי היום בשוק, אבל אני רואה את התשובה שלך מאוחר מידי. שבוע הבא נברר בדוכן התבלינים על העלים הללו. עשית לי חשק למשהו עם קארי + קוקוס 😉
זה ממש מתכון חובה, את תתאהבי….
🙂
התבשיל ממש מעולה!! השילוב של חומוס וחצילים בקארי זאת פשוט גאונות שיכולה לצאת רק מהראש של נטלי הולדינג! אין כמוך מוכשרת!
וואו מקסימה, תודה רבה מתוקה 🙂
הכנתי עם האבקת קארי ודווקא גם עם זה זה טעים… אז לא נורא שזה לא אותו טעם. בשבילי בכל אופן 🙂
ממש טעים…
כמובן, הכי חשוב שנהנת ממנו, אני מאמינה שגם עם שילובים שונים זה יכול לצאת מעניין וטוב…
הכנתי עכשיו יצא ממש טעים! החבר אוהב
תודה רבה על המתכונים, והבלוג המושקע והמהמממממממממם, וזה נדיר כל השימוש הזה בממים אצלי 🙂
מעולה, תודה רבה על השיתוף 🙂
לא מוציאים את זרעי הכמון? הם אכילים לאחר הבישול?
אכילים וטעימים.
ניסיתי והם ממש לא אכילים וטעימים. הגרעינים השחורים בפנים לא אכילים כלל
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!