גוואקמולי, ממרח אבוקדו מקסיקני טבעוני

19 Feb
February 19, 2013

NAT_3687
אז נכון שזה גם ככה טבעוני, (חוץ מה”מופרעים” שמשלבים בזה גם שמנת),
ולא חידשתי הרבה, אבל זה הממרח האולטימטיבי, ויש לו מקום של כבוד אצלי בבלוג, וגם ככה היו כל המצרכים בבית, אז שלא נכין?!….
נכין.

NAT_3656


הכנתי כמות יחסית קטנה, כמובן שאפשר להגדיל כמויות לפי הצורך.


2 אבוקדו
1 בצל סגול קטן בינוני
1 שן שום
חצי צ’ילי, אפשר גם שלם למי שמעדיף יותר חריף
כף טבסקו למי שעדיין לא חריף לו (גם מוסיף לטעם)
לימון ליים קטן או לימון אחד רגיל אם אין ליים
1 עגבניה
מלח ופלפל לפי הטעם

עסק מאוד פשוט- לקלף את השום, האבוקדו והבצל ולחתוך לחתיכות לא יותר מידי קטנות (גם ככה הכל עובר לבלנדר), את העגבניה לחתוך לרבעים, וחתיכה מהצ’ילי שרוצים, לבדוק חריפות לפני שמכניסים, מעבירים הכל לבלנדר וטוחנים עד לממרח, סוחטים פנימה את הלימון ליים, אני העברתי קודם את הכל חוץ מהאבוקדו כדי להבטיח שהכל יתרסק לי טוב טוב, הבלנדר שלי לא משהו, ולפעמים צריך קצת לעזור לו, אז מידי פעם פתחתי וסידרתי את המרכיבים חזרה מטה לכיוון השיניים, אבל בסוף זה יצא.

NAT_3665

טעמתי ובדקתי אם חסר קצת מלח-פלפל או אם צריך יותר טבסקו וכשהיה טעים מספיק, העברתי לכלי ההגשה. כן, זה כזה פשוט.
יש כאלה שאוהבים לטחון גם עם כוסברה. אני בעד. הפעם לא ניסיתי.

בתאבון…

NAT_3702
NAT_3696
NAT_3688
NAT_3692
NAT_3705
NAT_3706

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
2 replies
  1. נועם says:

    רציתי לדעת,
    איך אפשר לשמר את הגוואקמולי אחרי ההכנה?
    כי תוך יום הוא נהיה בגוון חום.

    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      אני עוטפת היטב מזליפה מעט לימון מעל ושמה במקרר, למחרת נותנת עירבוב קל. כמה שיותר לימון מעל ובממרח עצמו ככה יקח יותר זמן לממרח להשחיר.

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *