גוואקמולי, ממרח אבוקדו מקסיקני טבעוני
אז נכון שזה גם ככה טבעוני, (חוץ מה”מופרעים” שמשלבים בזה גם שמנת),
ולא חידשתי הרבה, אבל זה הממרח האולטימטיבי, ויש לו מקום של כבוד אצלי בבלוג, וגם ככה היו כל המצרכים בבית, אז שלא נכין?!….
נכין.
הכנתי כמות יחסית קטנה, כמובן שאפשר להגדיל כמויות לפי הצורך.
2 אבוקדו
1 בצל סגול קטן בינוני
1 שן שום
חצי צ’ילי, אפשר גם שלם למי שמעדיף יותר חריף
כף טבסקו למי שעדיין לא חריף לו (גם מוסיף לטעם)
לימון ליים קטן או לימון אחד רגיל אם אין ליים
1 עגבניה
מלח ופלפל לפי הטעם
עסק מאוד פשוט- לקלף את השום, האבוקדו והבצל ולחתוך לחתיכות לא יותר מידי קטנות (גם ככה הכל עובר לבלנדר), את העגבניה לחתוך לרבעים, וחתיכה מהצ’ילי שרוצים, לבדוק חריפות לפני שמכניסים, מעבירים הכל לבלנדר וטוחנים עד לממרח, סוחטים פנימה את הלימון ליים, אני העברתי קודם את הכל חוץ מהאבוקדו כדי להבטיח שהכל יתרסק לי טוב טוב, הבלנדר שלי לא משהו, ולפעמים צריך קצת לעזור לו, אז מידי פעם פתחתי וסידרתי את המרכיבים חזרה מטה לכיוון השיניים, אבל בסוף זה יצא.
טעמתי ובדקתי אם חסר קצת מלח-פלפל או אם צריך יותר טבסקו וכשהיה טעים מספיק, העברתי לכלי ההגשה. כן, זה כזה פשוט.
יש כאלה שאוהבים לטחון גם עם כוסברה. אני בעד. הפעם לא ניסיתי.
בתאבון…
רציתי לדעת,
איך אפשר לשמר את הגוואקמולי אחרי ההכנה?
כי תוך יום הוא נהיה בגוון חום.
תודה!
אני עוטפת היטב מזליפה מעט לימון מעל ושמה במקרר, למחרת נותנת עירבוב קל. כמה שיותר לימון מעל ובממרח עצמו ככה יקח יותר זמן לממרח להשחיר.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!