גבינת קוטג’ טבעונית- מתכון להכנה ביתית
כבר המון זמן שאני מחפשת מתכון מנצח לגבינת הקוטג’ האגדית, לאחרונה יצא שנתקלתי במתכון באנגלית שנתן לי גירוי מוחי וכיוון, עשיתי לו שינויים כנידרש, כמובן, הרי אני נסיינית ולעולם לא הולכת לפי טעם של אחרים, מה גם שטעמים של חו”ל זה לא טעמים של הארץ, לכן ממה שכן זכרתי, עבדתי להתאים את המתכון לטעמנו, ויצא מדהים!
גבינת קוטג’ אמיתית, כן, כן, לא רק אחת כזאת שנראת דומה, לא רק כמעט טעימה, ממש טעימה.
מאוד קלה להכנה, במיוחד אם כבר הכנתם את המיונז קודם לכן, ואם כמויות הכניסות שלכם לבלוג שלי רק עבור המיונז בלבד, אני די בטוחה שלרבים מכם יש מספיק מיונז במקרר כדי לרוץ בזריזות ולנסות את הפלא החדש 🙂
אני אישית גם מאוד אוהבת את הרעיון של להפוך משהו כל כך תפל כמו טופו למשהו כל כך מעניין ומרגש כמו גבינת קוטג’ מלאת טעם וסידן!
וללא בירבורים מיותרים, אתם פשוט פה עבור מתכון, אז הינה הוא:
מרכיבים:
לגבינת הקוטג’:
1/2 כוס מיונז טבעוני
2/3 חלב/קרם קשיו בהכנה ביתית
400 גרם טופו קשה (קשה בלבד)
ההכנה:
חלב קשיו:
1/2 כוס קשיו (רואו, לא קלוי או מומלח)
2 כוסות חלב סויה ללא סוכר (או צמחי אחר עם טעם ניטרלי)
ההכנה של חלב/קרם הקשיו:
השרו את הקשיו במיכל יחד עם חלב הסויה, שימרו במקרר לפחות ל-8 שעות השרייה.
העבירו לבלנדר טוב ורסקו עד למרקם חלק עד כמה שאפשר. השתמשו בבד לסינון גבינות אפשר גם יחד עם מסננת מתחת וסננו את החלב עד שכולו עובר דרך הבד ונותרת שארית קטנה של כל מה שכניראה לא נטחן היטב. מהשאריות אפשר להפטר או לזרוק לקומפוסט.
הכנת גבינת הקוטג’:
בהנחה שעברתם ללינק מעל להכנת המיונז (או אם יש לכם כבר מוכן), אז כל מה שנותר הוא לערבב בין המרכיבים.
את הטופו הוציאו מהמים שלו באריזה וסחטו היטב, ממש עד כמה שאתם יכולים, אני פשוט אוהבת למעוך מעט עם הבד לגבינה וזה סופג את הנוזלים יופי.
בעזרת מזלג או הידיים (אני מעדיפה ישירות עם הידיים), פוררו את הטופו היטב לפירורים קטנטנים, ערבבו עם הטופו את המיונז וחלב הקשיו והוסיפו מעט מלח/לימון לפי הטעם, לדעתי לא צריך אבל הכי טוב לטעום. העבירו למקרר בכלי אטום לספיגת טעמים והטופו מעט יספוג מהנוזלים בנוסף, אם יוצא לכם מעט יבש אפשר להוסיף עוד מעט מחלב/קרם הקשיו, מה שמעביר אותנו ישירות לנושא השאריות.
מהמתכון נותרו לי מעט שאריות, עוד לא ממש עבדתי על כמויות מדוייקות והאמת, בינינו, הרבה יותר נוח לי לעבוד בכמות גדולה וישארו מעט שאריות, מלדייק ושיחסר או שהבלנדר לא יעבוד מספיק טוב מאחר ואין מספיק חומר לעבוד איתו. אז לשיקולכם.
נותרו ככוס חלב/קרם קשיו (מעולה לשתיה, קפה או מה שבא לכם), וכחצי כוס מיונז (לא מתלוננת בכלל, תמיד משתמשת במיונז),
ויצאה כמות יפה של גבינת קוטג’.
אפשר להוסיף לגבינה עירית, בצל ירוק, תבלינים למי שאוהב, צנוניות כמוני או מה שבא לכם. והטעם… מושלם! אם אני ואושן “רבנו” על הצלחת, מבחינתי זאת הצלחה!
היי נטלי! ממש חייבים לסנן את חלב הקשיו או שזה לא כזה קריטי?
קריטי זה לא, אבל רצוי, אחרת ישאר מרקם קצת גרגירי…
חמאת קשיו יכולה להחליף את חלב הקשיו?
לא
אפשר להחליף את חלב הקשיו בחלב אחר, כמו שקדים או סויה?
היי נטלי, תודה על המתכונים המדהימים..!
2 שאלות:
1- האם אפשר מחיתול טטרה של תינוק
2- לא הצלחתי להכין את המיונז הטבעוני שלך ניסיתי פעמיים:-( אפשר עם כל מיונז טבעוני קנוי?
היי, תודה רבה.
אפשר לגמרי. רק לשמור על חיתול מחוטא.
למה לא הצלחת? בלנדר לא חזק מספיק? לא מספיק שמן? אין סיבה שלא יצליח עם המרכיבים… אפשר עם כל מיונז טבעוני קנוי. הביתי הרבה הרבה יותר טעים!
היי נטלי, הכנתי את הקוטג’ המרקם יצא מושלם אבל הבעיה היא שהקוטג’ לא יצא לבן אלא קיבל את צבע הבז’ של הקשיו וגם טעם לוואי של קשיו, יצא לי לטעום קוטג’ טבעוני שנמכר פה בארץ וזה ממש לא היה דומה, מבחינת צבע וטעם, תוכלי אולי לעזור לי?
שינית לי את החיים!
תענוג
היי נטלי
מאיפה אפשר לקנות את בד הכותנה?
תודה
הי נטלי , תודה על המתכון !
על איזה טופו היית ממליצה לצורך מתכון זה ?
הי אהובה תודה על המתכונים
אסור לי טופו, מה אפשר במקום?
Trackbacks & Pingbacks
[…] חיפושים וניסויים אהבתי את הרעיון שמאחורי המתכון של נטלי הולדינג ואימצתי לעצמי את השימוש בטופו ובמיונז סויה ביתי. אחרי […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!