בראוניז פקאן שרי טבעוני

18 Sep
September 18, 2012

רק הבראוניז הכי טעימים אבר… 😉

בראוניז פקאן שרי טבעוני

מרכיבים:

6 כפות אבקת קקאו

חבילת שוקולד מריר

6 כפות שמן קוקוס

כוס וחצי סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותי

רבע כוס שרי ברנדי

1/2 2 גביעי מעדן “אלפרו” בטעם וניל/שוקולד
(או 2 שמנת מתוקה אלפרו/ריץ + 1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד)

חצי כוס חלב סויה

כפית נס קפה

חצי כוס פקאנים

2 כוסות קמח

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממיסים את השוקולד כך:
ממלאים סיר במים כמעט עד לאמצע ומרתיחים.
כאשר המים רותחים, מניחים בתוכו קערה עמידה בחום ומניחים בה את שברי השוקולד ואת השמן ומערבבים עד שנמס,
או כמו שעושים העצלנים כמוני, מפעילים במיקרו לכדקה ומערבבים עם השמן החם עד שהשוקולד נמס כולו,
לתערובת החמה נוסיף גם את הנס קפה ונערבב.

מערבבים יחד את כל החומרים היבשים בקערה אחת,
את השמנת המתוקה (אם השתמשנו בה במקום המעדנים) מקציפים יחד עם האינסטנט פודינג ומעבירים לקערת החומרים היבשים ומוסיפים את שאר המרכיבים
ומערבבים בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה.

השתמשתי בתבנית פיירקס מלבנית, אבל עשיתי טעות אחת קטנה,
את הפקאנים פיזרתי מעל לפני הכניסה לתנור, וכשרציתי לחתוך את הבראוניז הפקאנים נתקעו לי בדרך ופירקו לי את כל הלוק היפה והמסודר שרציתי להשיג…
כמובן שהטעם אגדי בכל זאת.
אז מה שאני ממליצה וכניראה אעשה בפעם הבאה,
פשוט לצייר עם קיסם או סכין פסים על הבלילה רגע לפני הכניסה לתנור, ולחלק אותה לקוביות קטנות, ועל כל קוביה להניח פקאן מעל, כך שגם אחרי האפיה הם ישארו במקומם ולא יבאסו…

לאפות בין 30-45 דקות.

להגיש עם שוקולד מומס עם שמנת מתוקה צמחית מעורבבים לרוטב שוקולד מפתה וגלידה…

Comments

comments

Tags: , , , , , ,
16 replies
  1. Walker says:

    איזה כיף! תגידי, אפשר להשתמש גם בשמן קנולה ?

    Reply
  2. פלד עופר says:

    כאילו שקראת את המחשבות שלי! נראה שאת יודעת כל כך הרבה על זה, כאילו שכתבת על זה ספר או משהו. אני חושב שאת יכולה לעשות עם תמונות הרבה דברים, אולי תוציאי ספר באמת? 🙂 אבל בכל אופן, הבלוג הזה הוא נפלא.קריאה פנטסטית. אני בהחלט אחזור.

    Reply
  3. מורן says:

    הי נטלי,תודה על המתכון יצאו רכות ונעימות…

    Reply
  4. שלי says:

    כמה זמן בתנור ???

    Reply
    • Natalie says:

      היי שלי, בין 30-45 דקות, זה זמן לא מדוייק ואני ממליצה לנעוץ קיסם ולבדוק, אם יוצא יבש אבל לא לגמרי אז זה מוכן, אנחנו רוצים שישאר קצת לח ורך, מאוד תלוי בגודל התבנית ובעד כמה חום התנור מדוייק. הכי טוב זה לבדוק לבד.

      Reply
  5. Sharon says:

    שלום נטלי,

    קודם כל, המון תודה על כל המתכונים המופלאים! פשוט תענוג!
    הכנתי את המאפינס שלך אתמול ויצא נהדר!!

    רציתי לשאול האם אפשר להחליף את השמנת של אלפרו בקרם קוקוס?

    Reply
    • Natalie says:

      היי שרון 🙂
      תודה רבה על המחמאות…
      לא יצא לי לנסות עם קרם קוקוס, והאמת שלא הייתי מסתכנת עם זה במקרה הזה. אני לא שוללת את האפשרות, אבל הייתי הולכת על בטוח הפעם. בקרם קוקוס אני משתמשת במתוקים יותר כבסיס לקרם קר.

      Reply
  6. מאיה says:

    יצא מדהים. 32 דקות בתנור. אחת הטובות.

    את נפלאה!

    תודה

    Reply
  7. נטע says:

    איזה חום?

    Reply
  8. נטע says:

    סליחה, תתעלמי, עכשיו ראיתי 180 🙂
    בתנור!

    Reply
  9. Anonymous says:

    היי. יש תחליף לשרי ברנדי? 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *