בורקס תפוחי אדמה טבעוני

30 Sep
September 30, 2012

מתכון נהדר של בורקס תפוחי אדמה עם זיתים ירוקים

מצרכים למתכון:

תפוח אדמה – 4
2 – בצלים קצוצים.
טבעות זיתים – 6 X כף – סה”כ (138 גרם), 2 חופני זיתים מגולענים פרוסים.
שום – 2 X שן – סה”כ (14 גרם), שיני שום קצוצות.
מלח – כפית שטוחה (9 גרם)
פלפל שחור – כפית שטוחה (2 גרם)
בצק עלים – שקית (1000 גרם)
מי ברז – לפי הצורך

אופן הכנת המתכון:

1. לפירה – לקלף ולהרתיח את תפוחי האדמה במים בסיר עד שרכים ולמעוך לפירה עם מעט מים שלא יתייבש.
2. לטגן קלות את השום והבצל הקצוצים עד להזהבה.
3. להוסיף את שאר המרכיבים לממרח ולערבב יחד.
4. לתת לרוטב להתקרר מעט בכדי שנוכל למרוח על בצק העלים.
5. להוציא את הבצק המופשר מהמקרר, לפרוס אותו על משטח יבש. חייב שזה יהיה בצק מגולגל שכבר מרודד ורק צריך לפרוס אותו, אם זה בצק גוש, אז צריך לרדד לדפים.
6. למרוח את הרוטב באופן אחיד, לגלגל לרול ולחתוך כל חלק למספר טבעות. סה”כ יוצא כ- 32 יחידות.
7. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-25 דקות, להציץ ולראות כאשר משחים זה אומר שזה מוכן.
8. בתיאבון!

רעיונות לשידרוג/טיפים: להגיש לצד סלט טרי.

Comments

comments

Tags: , , , , ,
4 replies
  1. גבי says:

    אני משמינה פה רק מלהסתכל על התמונות… מה יהיה.. 🙂
    מזל שזה טבעוני הכל.

    Reply
  2. איילת says:

    נראה טעים אבל מה בנוגע לבצק עלים המתועש, יש לך רעיון לבצק בריא??

    Reply
    • Natalie says:

      היי איילת, בבצק עלים בהכנה ביתית עוד לא נגעתי מעולם, זה עוד שלב שאני כניראה צריכה להתגבר עליו במטבח ולנסות…
      בנתיים אם חשקה נפשי, קונה מוכן 🙂 וחיה עם זה.
      אני בטוחה שבחיפוש בגוגל תעלי על מתכונים ועצות נפלאות להכנה, אם אי פעם אגיע לזה, אוסיף לכל המתכונים את הגירסה שלי…
      יום מקסים.

      Reply
  3. יעל says:

    בשכם הייתה גרה אישה מגרמניה אשר הייתה רוקחת קרם פנים מיוחד משווקת לאירופה קרם פנים מהפאפיה.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *