בורקס חצילים ברוטב עגבניות וטחינה

13 Dec
December 13, 2013


וואו, שנים שלא קניתי בצק עלים, טוב, לא שנים, אבל כמה חודשים טובים בכיף, מאז שלא אוכלים מרגרינה במשכננו, גם לא קונים בצקים מוכנים יותר, אבל למה להרוס חוויה כל כך מושלמת בסמנטיקת חומרים?!…
מולילו היקרה אהבה את מתכון בזק השעועית שלי והזכירה שיש גם אחד טעים עם חצילים, אז נרתמתי להכין, גם בדיוק היה חציל בבית שלא היה לו באמת כיוון, כך שיצא מושלם,
וככה אני, קונה, ואז מחליטה מה להכין, וזה תמיד באופן מעניין מתיישב טוב ויוצא מפנק. לא נרשמו תלונות, תשבוחות מאידך היו הרבה…
תכינו. רבע שעה הכנה, רק לא לשכוח בתנור 🙂

בורקס חצילים ברוטב עגבניות וטחינה

מרכיבים:

2 דפי בצק עלים

חציל אחד בינוני

4 כפות טחינה גולמית + כמות להכנת טחינה רגילה

רוטב עגבניות מוכן (בערך חצי צנצנת)

שמן זית

שן שום כתושה (או כפית אבקת שום)

מלח לפי הטעם

חופן כוסברה קטן


ההכנה:

להפשיר ולהניח את בצק העלים על משטח עם נייר אפיה.

לחתוך את החציל לפרוסות די דקות, להמליח מעט.

לשמן מחבת פסים (אפשר גם רגיל או אפילו בתנור) ולטגן את פרוסות החציל משני צידיו עד שדי רך וצרוב.

להוסיף את שן השום הכתושה לטיגון קל של כדקה ולהוסיף כחצי צנצנת של רוטב עגבניות
(הרוטב הוא מהסוג המוכן, רוצים להכין לבד? אין בעיה, ערבבו לכם רוטב סטנדרטי כמו של פסטה שאתם אוהבים),
לבשל מעט משני הצדדים את פרוסות החציל למשך כ3- 4 דקות, אנחנו רוצים שהחציל יספוג את רוטב העגבניות והטעמים אך שישאר מעט מהרוטב.

נמרח מעל שכבת הבצק עלים הפרוס את 4 כפות הטחינה הגולמית, מעל נפזר באופן אחיד את פרוסות החציל המוכנות, ונקשט בהמון כוסברה טריה, אפשר פטרוזיליה למי שלא אוהב כוסברה.

נכסה בשכבה נוספת של בצק עלים מעל, נהדק בקצוות היטב, נמרח מעט שמן זית מעל ואפשר לקשט בשומשום או תיבול לטעמכם.

לתנור על חום של 200 מעלות עד שמשחים, מתנפח ומתפצפץ בפה בעונג…

ואם הגעתם עד הלום, תעשו טובה, תכינו איזה טחינה טעימה ככה לנפש… זה הכי יושב טוב יחד ונראה כמו מנת אירועים LOL 🙂

ספרו לי איך יצא…



בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

מתבשלים להם

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני

בורקס חצילים טבעוני


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
2 replies
  1. אמיתי ס. says:

    נשמע מצויין, אנסה בקרוב על המשפחה.

    Reply
  2. מגי says:

    לא קונה בצק עלים. בכלל. אבל יש לי עלים של סיגר, יכול לעבוד?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *