בורגר טבעוני מעולה
ממממ… בורגר, מה אומר לכם. טעים, בריא, מעולה בטיגון וגם באפיה, יושב יפה על הלחמניה, משמח לבב בן זוג וילדה שאכלה 3 וחצי עוד לפני שמיצמצתי.
פייר- הצלחה, כי מבחינתי משהו שהילדה טורפת זה השיא.
לכל העסק הוספתי קצת מיונז טבעוני, עגבניה, בצל, חמוצים וממרח עגבניות מיובשות. מה עוד אפשר לבקש…?!…
אה כן, ושיהיה אפשר להקפיא גם כדי שנוכל לאכול מהן כל השבוע. אחלה, בוצע!
מהכמות הרשומה יצאו לי 9 בורגרים ממש גדולים ושמנמנים, אם מכינים קטנים יותר מין הסתם יצאו יותר.
ככול שהבורגרים יותר שמנים כך הפנים ישאר יותר רך ונימוח (יותר לטעמי), ככול שהם יותר שטוחים הם יוצאים יותר דחוסים ומוצקים.
לכמות גדולה יותר (מומלץ עבור ההקפאה), הכינו כפול, הפשירו וחממו לאחר ההקפאה. אפשר להקפיא לפני הטיגון/אפיה או אחרי.
מרכיבים:
חצי כוס זרעי דלעת, אפשר גם זרעי חמניות
חצי בצל חתוך גס
כוס שיבולת שועל (לחלק לחצי)
כף כמון
כף אבקת שום
חצי כף אבקת כוסברה
כף רוטב סויה
חצי פלפל אדום מתוק (גמבה)
כרבע כוס מים
400 גרם שעועית אדומה מבושלת (המשקל אחרי בישול וסינון), אפשר להשתמש בכל סוגי השעועית
200 גרם חומוס מבושל (המשקל אחרי בישול וסינון, ואני לא בטוחה כמה שוקל לפני)
מלח לפי הטעם
רבע כוס קמח (אפשר קמח רגיל/חומוס/לבחירתכם)
לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות כוסברה יבשה
לטיגון:
מעט שמן לטיגון
אז איך מתחילים…
קודם כל נכין את המעבד מזון, שלי לא הכי מפואר, קטן אך מספיק טוב.
נקצוץ את גרעיני הדלעת והבצל.
נוסיף חצי מכמות שיבולת השועל לתערובת (חצי כוס), את התבלינים הרשומים לבורגר, את חצי הפלפל האדום ואת רוטב הסויה ונערבב למס’ שניות בעירבוב קל.
נוסיף את השעועית והחומוס המבושלים ונערבב קלות לאיחוד החומרים, לא חייב לעבד עד לריסוק של הכל, מספיק עירבוב קל, אם העירבוב מעט יבש, הוסיפו מעט מהמים הרשומים להקלת העירבוב.
הוסיפו את המחצית הנותרת (חצי כוס) משיבולת השועל לתערובת וערבבו ידנית בקערה רחבה, את הקמח הוסיפו בהדרגה עד לקבלת תערובת רכה ונוחה לעבודה והתעסקות, אם התערובת עדיין רכה מידי, הוסיפו עוד מעט קמח.
בשלב הזה אפשר לטעום להסכים על כמות המלח הרצויה, שימו לב לא להגזים במליחות.
על משטח נקי נפזר את פירורי הלחם יחד עם הכוסברה היבשה, אפשר גם בצלחת גדולה, לי פשוט יותר נוח לעבוד על משטח.
נקצץ את הקציצות בורגר לצורה הרצויה, ונהדק, הפירורים ידבקו בקלות לבורגר, רק צריך לתת לחיצה קלה.
נטגן כ-2 דקות מכל צד,
או נאפה כ-15 דקות על חום של 200 מעלות, רצוי להפוך אבל לא חייב.
מממ… מי לייק!
תודה נטלי, זה נראה מצוין. יש אפשרות להחליף את שיבולת השועל בקמח (או במשהו אחר)? שיבולת שועל בדרך כלל לא אידאלית בשבילי, טעימה אבל מרגיזה את הבטן.
את יכולה להשמיט או להשתמש בפירורי לחם במקום/בורגול/קוסקוס וכו… רק לשים לב למידת הרטיבות כי השיבולת שועל סופחת מהנוזלים ויש לקחת זאת בחשבון.
הי,
זו שיבולת שועל גסה או דקה?
נראה לך שזה יעבוד גם בלי הציפוי של הפירורי לחם?
תודה
היי עמית, השץמשתי בגסה אבל אפשר להשתמש ב2 הסוגים, וגם בלי הציפוי זה יעבוד. במיוחד באפיה.
נראה מדהים! קניתי את כל המצרכים וההמבורגרים בדרך..בתקווה שייצא כמו בתמונה 🙂
מעולה, דווחי איך יצאו לך 🙂 בהצלחה
שמחה לומר שנוסה בהצלחה
יצאו לי בערך 10 קציצות גדולות, ונטרף באותו יום
אורח שלנו אמר שיצא קצת יבש והמליץ לי לשאול אותך האם ניתן להכין מאותה תערובת כדורים ואז לשים אותם ברוטב עגבניות?
אבל עכשיו שמתי לב שרשמת שאם עושים את הקציצות יותר שמנות הן יוצאות יותר ג’וסיות
אנסה להבא ואעדכן
עוד אוסיף שהתמונות הברורות מאוד עזרו בהכנת המתכון
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים שלך,
מנסה כל פעם מתכון אחר,
אין עליך!
מעולה 🙂 תודה רבה
בתנור עכשיו. לא הצלחתי להגיע לצורה המושלמת של ההמבורגרים שלך. מבחינת התערובת – אחת הטובות. ממש נוחה לעבודה והכנתי הסופ”ש 3 סוגי המבורגרים…
הריח מטריף והכל נראה מבטיח.
עוד מעט האורחים באים 🙂
שלום,
איזה יופי של מתכון זה נראה, ממש מתחשק לקפוץ ולנסות אותו.
אממה, אני רגישה לפלפלים. במה היית ממליצה להחליף (ובאיזו כמות)?
אם אפשר לא תירס כי לא מתאים בעיניי מתוק כזה בתוך המבורגר.
תודה ענקית!
אפשר גם להשמיט והכל מעולה ^_^
הי
נראה ממש מבטיח! לדעתך זה יעבוד גם בצליה על הגריל סטייל “על האש”?
היי טלי, לא ממליצה על כלום שיש בו חורים, אם זה על משטח שטוח, אז כן. אבל לא גריל.
היי, מה זה אבקת כוסברה? יש לי זרעי כוסברה אבל לא טחונים.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!