ארוחת בוקר טבעונית צבעונית
ארוחת בוקר טבעונית וצבעונית במיוחד הייתה לנו הבוקר 🙂
יצאנו לגינה אני ואושן ועשינו מיני מסיבת חביתות/פנקייקים בגוונים שונים. ה-כל נטרף.
מילאתי חלק בטחינה, חלק בחומוס, וכמובן שאפשר למלא בגבינה טבעונית לבחירתכם או בכל ממרח מעלף אחר…
איזה כיף היההה…..
המרכיבים:
ככה, בלי כמויות, טופו משי (יעבוד גם עם רגיל, מעורבב עם קמח קורנפלור עד לסמיכות רצויה.
ניסיתי ואפשר גם סמיך וגם דליל יותר. לטעמכם.
טיפה מלח, רצוי קאלה נמק לטעם ביצתי, ותוספות לפי החשק.
מעט מאוד שמן לטיגון (השתמשו במחבת נון-סטיק)
התוספות שלי הן:
פלפל אדום/ממרח עגבניות מיובשות עבור הצבע האדום.
כורכום עבור הצבע הצהוב.
בזיליקום/כוסברה/פיטרוזליה עבור הצבע הירוק.
סלק עבור הצבע הורוד.
והאופציות פתוחות לגיוון וחידוש…
ההכנה:
פשוט לבלנדר את הטופו משי עם הקורנפלור, לכמות של 9 פנקייקים השתמשתי בכ-400 גרם טופו וכמה כפות קורנפלור. הוספתי את המלח ולאחר הטחינה, העברתי את הבלילה לקערה.
בכל החלפת צבע נתתי שטיפה קלה לבלנדר, הוספתי את התוספת הרצויה וטחנתי יחד. וכן הלאה.
אז קדימה, לאכול בצבעים זה מעולה, דרך טובה להוסיף מעט אקסטרה ערכים לתזונה מעבר ליופי.
וכמובן שאפשר לבחור צבע אהוב וללכת רק עליו, ולא, לא חייב את הקיסם מעל, זה רק אני והשטויות שלי 😉
עכשיו תתכוננו, שטף של צילומים צבעוניים בדרך אליכם, לא התאפקתי וזרמתי על כל הצילומים שעשיתי, כולל אושן בפעולת חיסול ממוקדת ביותר…
לצוות הנחמד של אתר זה ערב טוב! ראשית המתכונים שלכם פשןט נפלאים.
היינו מאוד רוצים לדעת איך לעשות קציצות מדוחן כוסמת אורז בר ווקינואה מכל אלה ביחד, אם יש לכם רעיון נשמח מאוד אפשר גם עם ירקות כלומר בתוספת ירקות. תודה… רעיה לייטון
היי רעיה, מאחר ולא ניסיתי קצת קשה לי מהראש אך אנסה.
קודם כל לשטוף היטב כמות (אפשר שווה או לפי הטעם האישי) של כל החומרים שציינת, להשרות ולבשל עד לריכוך מלא. לסנן מהמים.
אני ממליצה להכין ולשלב גם אורז סושי שהוא מאוד דביק, לבשל בנפרד, ממש עד לרכות טובה של האורז, הכיוון הוא כמה שיותר דביק להבדיל מהכנה של אורז רגיל.
את האורז ללוש יחד היטב עם התערובת הקודמת לאחידות, (אפשר לשלב גם קמח חומוס אם יוצא מעט רך מידי), לתבל לפי הטעם וליצור קציצות. אפשר לטגן אך מומלץ לאפות על תבנית משומנת, להבריש מעל הקציצות מעט שמן שלא תתייבשנה.
בהצלחה…
dear natalie Ilove your reciepes so I share them with all my friends BILH
🙂 thank you
קטלני ביותר גאווה לטבעונים ועכשיו אני מבין כמה זה פשוט וגם קיבלתי רעיונות לפאנקייקים טבעונים המון תודה!!!
מעולה 🙂
היי נטלי, אהבתי מאוד את הרעיון! רציתי לשאול האם יש הבדל בין קמח תירס (פולנטה) לקמח קורנפלור? יש לי בבית קמח פולנטה, האם אפשר להשתמש בו במתכון הזה?
תודה רבה על המתכונים שלך הם נהדרים!
יש הבדל במרקם אם אני לא טועה, אם המרקם חלק אז תנסי. תודה רבה 🙂
כל מתכון פה הוא הצלחה! הפך לבלוג אוכל האהוב עליי:)
היי נטלי זה נראה ממש ממש טעים! אבל ניסיתי כבר כמה פעמים והכל הלך לפח כי זה לא נהיה מוכן מבפנים. אם התערובת סמיכה ממש אז אי אפשר ליצור קרפ כמו אצלך ואז גם לא מתבשל מבפנים ואם זה דק אז גם לא מתייצב ונקרע. מה ניתן לעשות? אני שמתי את זה מכוסה כבר יותר מ 10 דקות ולא נהיה מוכן. כמה זמן זה צריך להיות במחבת? חשוב לי לציין שהשתמשתי בקמח טפיוקה במקום קורנפלור. האם זו הבעיה
שינוי מרכיבים משנה מרקם ובישול.
היי, המתכון נראה מעולה וניסיתי אותו אבל יצא לי לא אכיל בשום צורה… עשיתי עם טופו רגיל וקורנפלור בדיוק כמו שכתבת. במחבת זה לא נהיה קרפ ופשוט הלך לפח.
אפשר כמויות משוערות? כמה זה “כמה כפות קורנפלור”? זה טווח די רחב.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!