אורז זעפרן, שקדים מולבנים וחמוציות…
על כל שולחן חג חייב להיות אורז מיוחד… וזה האורז הכי מיוחד שאני מכירה 🙂
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
רבע כוס חמוציות
5 כפות שקדים מולבנים
3-4 כפות שמן לבישול (אני משתמשת רק בשמן ענבים)
חצי כפית זעפרן
מלח לפי הטעם
אני עם הזעפרן מאוד מאוד זהירה, יש לו טעם מאוד חזק (בעיניי) ואני אפילו שמה פחות מהחצי כפית הרשומה, אם אתם אוהבים לכו על הכל אבל אם הטעם חזק מידי לכם כמו שהוא חזק לי אז ממש כמה חתיכות קטנות זה מספיק, ועדיין נותן אחלה של טעם.
את האורז אני שוטפת היטב במסננת, שמה את השמן בסיר על האש ומחממת ואליו מעבירה את האורז, מערבבת היטב כדי שכל האורז יתכסה בשכבת השמן המבריקה ולא ידבק אחד לשני ומוסיפה את שאר המרכיבים. מביאה לרתיחה (עיניין של דקה כי המים כבר רתוחים) ומנמיכה את האש ללהבה הכי הכי נמוכה שיש לנו.
בערך 20 דקות בישול אבל מניסיון זה גם יכול לקחת פחות זמן, לכן אני פותחת, מביאה סיבוב בעדינות מכיוון הדפנות ולא באמצע הסיר וטועמת, אם מרגיש כמעט מוכן, אז מכבה את האש ומכסה שוב במכסה, פשוט נותנת לאדים בסיר לרכך את האורז סופית, אחרי 5 דקות פותחת שוב לעוד סיבוב בעדינות ושוב סוגרת לעוד כמה דקות של ריכוך עם האדים שכבר יש בסיר.
האורז יוצא אחד אחד בלי פאשלות אף פעם!
ואם אתם תוהים מה אכלנו על יד האורז… הפעם הכנתי את קציצות הסויה המיוחדות שלי ברוטב עם שומר, תפוחי אדמה ולא היה לי ארטישוק אז הפעם הוספתי חומוסים מבושלים. איזה טעייים.
וקולז-אפ אחרון-
בתאבון 🙂
הי, זעפרן לא בא בחוטים?
נכון, קטנים כאלה דקיקים, אני מקווצ’צ’ת אותם קצת וככה מודדת על הכפית. לא צריך הרבה.
נראה מהמם, מסכימה איתך שחובה על שולחן החג, זה מאוד מתאים…
היי נטלי, תודה רבה על המתכון, נראה גם די קל למרות שאני פאשלנית באורז, כניראה אין לי את זה, אני בכל זאת רוצה לנסות.
אין דבר כזה פשלנית, תנסי עד שתצליחי, לכי שלב שלב לפי המתכון ותצליחי 🙂 בכל אופן מחזיקה לך אצבעות…
כל הכבוד מאוהבת בבלוג שלך, וגם בך 😉
איזה כיף לי
זה ה- אוכל, אני מבחינתי שם את זה במרכז השולחן, לא בצד, זה וסלט ואני מאושר… לא צריך יותר.
תאמין לי שאני בכיף מסתפקת בזה, אבל אני לא היחידה בשולחן… שיהיה בתאבון וחג שמח
אני לא מכיר כל כך את הזעפרן, אבל אני אחפש אותו, אני מקווה שאני אוהב את הטעם כי האמת שאין לי מושג…
ממליצה לחפש ולנסות, זה תבלין שהרבה אנשים אוהבים ומתחברים אליו, מקסימום לא.
אני שמה מים לפי העין, קצת מעל גובה האורז ויוצא בול… חג שמח
חג שמח, אישית גם אני עושה ככה, אבל מתכון צריך לדייק קצת יותר 🙂
צילום משובח… 🙂
גם מעולה לחג, תודה רבה
תודה רבה חג שמח
תודה למתכון לאורז עם זעפרן, שקדים קלופים וחמוציות
מתי את מוסיפה לאורז את הזעפרן, השקדים והחמוציות?
בתודה לתשובתך
צביה
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!