פשטידת אטריות-צימוקים-קינמון טבעונית, קוגל

30 Sep
September 30, 2012

שניה לפני ט”ו בשבט, אבל שניה זה כל מה שצריך כדי להתאהב בפשטידת אטריות-צימוקים-פירות יבשים-קינמון של סבתא עדינה שלי…
אומנם צריך יותר משניה לסיים אותה, אבל היא תגמר עד מחר בערב על בטוח 🙂

המתכון:

פסטה/אטריות מהדקים דקים ,חבילה אחת,
אפשר גם פסטת אורז אם מכינים לחג פסח,
לבשל עם כף מלח וכף קינמון במים עד שמתרככת,
לסנן מהמים ולערבב בקערה גדולה- כף קינמון (אני השתמשתי ב-3) , כוס סוכר, חצי כוס צימוקים, אפשר לקצוץ כל פרי יבש שאוהבים (תאנה/תמר מגולען/שזיף/אוכמניות וכו… ) ואפילו אגוזים, 4 כפות קורנפלור לערבב עם מעט מים ליצירת חומר דביקי,
ולערבב טוב טוב יחד עם האטריות,
ממש לדחוף בכוח את הצימוקים לתוך בלאגן ולשפוך למחבת חמה עם מעט שמן צמחי וטיגון,
בהתחלה זה נראה כאילו שכלום לא יצא מזה,
אני ממש דאגתי מזה,
אבל אחרי כמה דקות זה באמת מתייצב ומתבשל לו,
ועם מכסה גדול גם הצלחתי להפוך אותה לכיוון השני להמשך הבישול…

יצא מעולה…

Please follow and like us:

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
11 replies
  1. טלי says:

    יואווו מטורף, אני אקנה מצרכים ואכין…

    Reply
  2. Anonymous says:

    נראה טוב!

    Reply
  3. ליזי says:

    הי!
    לגבי הטיגון יש לי כמה שאלות:
    כמה זמן לטגן כל צד? אש קטנה? לערבב? לכסות?
    תודה!!

    Reply
    • Natalie says:

      טיגון עד שמתקבל הצבע הזהוב/מוכן, אש בינונית, לא לערבב ולא לכסות. לעבוד ברגש, שלא ישרף אבל שיתבשל טוב 🙂 בהצלחה!

      Reply
  4. bobe says:

    אפשרי לאפות בתנור כך נחסך הבלאגן של הטיגון

    Reply
  5. anat says:

    ניתן להשתמש בכל סוג הפסטות או רק בפסטה הדקה? תודה

    Reply
    • Natalie says:

      ההכנה האורגינלית היא עם הפסטה הדקיקה, פסטה אחרת זה יצא שונה, ממליצה להשתמש בדקיקה כי זה יתפוס מבחינת צורה יותר טוב.

      Reply
  6. אורנה says:

    שלום, אני מבקשת לדעת כמה פסטה צריך – למשל – 500 גרם או פחות. מה גודל המחבת לטיגון? תודה, אורנה

    Reply
  7. עפרה says:

    מה זה חבילה אחת? 400 גרם?
    תודה!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)