מרק תאילנדי טבעוני

30 Sep
September 30, 2012

מרק תאילנדי מדהים.

טוב אז ככה, המרק הזה הוא אחד המרקים הכי אהובים עלינו בבית,
לכאורה נראה כמו מרק רגיל בצילום,
אבל אם היה אפשר להריח הייתם מתעלפים.
במיוחד מי שאוהב את הריח החזק שיש לשום מטוגן….אני מתה על זה,
מכורה לריח הזה 🙂

והמרק הזה מוציא ממני ממממ….. אחרי כל לגימה ממנו. פשוט כי יש בו כל כך הרבה דברים טובים.
ממליצה כבר אמרתי ?!.?….

מצרכים למתכון:

גריסי סויה – 350 גרם, פתיתי סויה – דמוי עוף.
ASIAN KITCHEN – קרם קוקוס – 50 מ”ל, 5 כפות קרם קוקוס.
שום – 4 X שן – סה”כ (28 גרם)
בצל ירוק – יחידה בינונית (15 גרם)
כוסברה – 3 X כף-קצוץ – סה”כ (15 גרם)
פלפל ירוק חריף – יחידה בינונית (82 גרם)
כורכום טחון – 2 X כפית שטוחה – סה”כ (10 גרם)
שמן זית – 2 X כף – סה”כ (20 מ”ל)
כמון טחון – 2 X כפית שטוחה – סה”כ (6 גרם)
פלפל שחור – חצי כפית שטוחה – סה”כ (1 גרם)
מלח – קורט (2 גרם)
900 מ”ל של ציר ירקות או-
מי ברז – 900 מ”ל + אבקת ירקות בטעם עוף פרווה – 2 כפות (פרווה, כשר)
גארם מסאלה – 2 כפיות (פרווה, כשר)
הזלפה נדיבה מחצי לימון


אופן הכנת המתכון:

1. לחמם את השמן בסיר ולהוסיף את השום (פרוס לפרוסות) ולטגן כמה דקות עד שמזהיב.
2. להוסיף את פתיתי הסויה (דמוי עוף) ולערבב למשך עוד 5 דקות עד שהפתיתים מקבלים מעט צבע.
3. להוסיף את התבלינים מלבד אבקת הירקות ולערבב במשך עוד כדקה.
4. להוסיף את המים, אבקת המרק,את קרם הקוקוס (5 כפות) ולהוסיף גם את הבצל הירוק (קצוץ) והפלפל החריף (קצוץ), לתת לזה לרתוח על אש גבוהה וכשרותח להנמיך את האש לנמוכה ולבשל לכעוד 15 דקות.
5. להוסיף את הכוסברה הקצוצה דק ואת המלח לפי הטעם, לבשל לעוד 5 דקות ולהגיש מעוטר בכוסברה טריה קצוצה מעל.
את הלימון אפשר להוסיף לסיר או ישירות לצלחת לפי הטעם…
6. בתיאבון (:


לערכים תזונתיים למתכון- בלינק

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
2 replies
  1. לאה ראובן says:

    אוי זה יצא ממש נפלא, השתמשתי בשבבי סויה ופשוט תענוג…

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *