גבינה צהובה טבעונית

09 May
May 9, 2013

ואז שלחה לי חברה מתכון מצחיקול לגבינה צהובה טבעונית, סרטון שאותו אשתף בהמשך,
ומפה לשם התגלגלתי מצחוק, ולסרטונים אחרים שהופיעו אחריו, מצאתי שהמון אנשים מכינים גבינה טבעונית אבל בצורות שונות, מה שכן, הבסיס תמיד נשאר דומה, בערך.
אז עשיתי עירבובייציה קלה, דברים שלא נראו לי הגיוניים בכמויות, שיניתי.
טעמים שלא זרמו לי, גם.
אומנם אלו שינויים קטנים אבל משמעותיים לתוצר הסופי והופ, יש גבינה צהובה :).
אז ככה, היא מעולה לגרד, מה שמאודדדד נוח לגרד על פיצה טבעונית וכל מיני מאפים שאי אפשר למרוח עליהם, שזה הללויה, הללויה.
היא טעימה, שברור, איך אפשר בלי טעימה…
היא קלה להכנה, יותר מידי קלה לעובדה שרק עכשיו הכנתי כזה דבר לראשונה, פליק לעצמי על היד.
היא לא נמתחת, אני יודעת שכולם מחפשים את הנמתחת, אז היא לא ממש בכל אופן, היא כן צמיגית,
כשהיא מתקררת,
נניח אם הכנתם טוסט (כמוני) והטוסט התקרר,
אז הגבינה תחזור למצב צמיגי,
בחימום היא גבינה יותר רכה וקרמית ונעימה מאוד.
בעיניי היא מושלמת!

מה שכן, יש לי בראש כבר תוכנית פעולה ליצירת הצמיגיות המושלמת בגבינה, זה יגיע בהכנה הבאה שלי, (כן המטבח שלי מרגיש כמו מעבדת ניסויים בצומח…).

היה לי אחלה טוסט עם ממרח עגבניות מיובשות הבוקר ובבית כבר נשמעו ליחשושים שביקשו שאכין אותה גם עם צ’ילי חריף… זה בהכנה הבאה.
בצילומים זאת רק חצי מהכמות שיצאה מכמות המרכיבים שארשום, ומי שמחפש אגר אגר (אני פשוט צופה מתקפת שאלות על זה…) יכול לקרוא בגוגל על איך שזה תחליף לג’לטין טבעוני, ואפשר לקנות בחנויות טבע.
במידה ולא מצאתם, תזמינו כמוני, מהאינטרנט,
או בקשו מחברים מאיזורים אחרים שיעשו איזה ג’סטה לטבעוני וישלחו לו אגר אגר , כי טבעוני עם גבינה צהובה על הפיצה, זה טבעוני שמח יותר 🙂

עכשיו מי הראשון שרץ להכין פיצה עם הגבינה הזאת ומפרגן לי איזה סלייס?

🙂

גבינה צהובה טבעונית טבעוני טבעונות

Read more →

טארט בצק פילו עם בצל מקורמל וגבינת פטה טבעונית

07 May
May 7, 2013

הכנתם לכם גבינת פטה שקדים מעולה לחג השבועות וחוץ מלמרוח על הלחם אתם לא בטוחים מה עוד לעשות איתה? מעולה. כי הטארט הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים :),
מתכון מאוד קל, מעט מרכיבים ומינימום מאמץ אבל עם מלוא הטעם, נרשמה הצלחה והטארטים חוסלו עוד לפני שהספקתי לומר להם להגיד ‘צ’יזזזז’ כמו שצריך…
סתם, כולם ישבו יפה וחיכו עד שאסיים לצלם כי בלי תמונה אין ארוחת ערב בבית שלנו 🙂

טארט טבעוני לחג שבועות גבינת פטה

Read more →

יוגורט קשיו טבעוני וקל להכנה

06 May
May 6, 2013

יוגורט קשיו טבעוני

מסתבכים עם ההתססה, לא זורם לכם עם החיידקים הפרוביוטים?
ממש לא חובה, אפשר להכין יוגורט מותסס בקלות מקשיו ולימון טרי.
את המתכון הזה גיליתי מתוך ניסיונותי להכנת גבינות שונות והוא סוג של שלב אחד באמצע הדרך להיות גבינות אחרות,
אבל מעולה בפני עצמו, ומסתבר שרבים כבר ניסו אותו קודם, אז עכשיו הגיע הזמן לשתף בו…

Read more →

(לחם שכבות עם פסטו וזיתים לכבוד חג השבועות (עם ציזיקי בצד

04 May
May 4, 2013

לכבוד חג השבועות הכנתי מתכון על טהרת שניים משבעת המינים, החיטה והזית.
שילוב של שמן הזית והזיתים בפסטו מזכירים לי כמה נכון היה לתת לזית מקום של כבוד גדול כאחד המינים הארצישראלים שלנו, והלחם הזה הוא פשוט גאוני, לחם מבצק שמרים טעים ומפנק, רך ומתאים לכל כך הרבה ארוחות או אפילו כארוחה בפני עצמה…
את המתכון הזה הכנתי בהשראת חברתי הבלוגרית עינת ספקטור המקסימה, החלטנו להכין מתכון משותף חובק עולם וחיפשנו משהו מיוחד, שכולם יאהבו, שיתאים לחג וששתינו נהנו ממנו…
מהצד שלה עינת קישטה את הלחם והפסטו במדבקות המקסימות שמכינה עם המון כישרון ואהבה,
מוזמנים לראות את ההפתעות שלה כאן- מזמינים

Read more →

צ’יזרול טבעוני עם גבינת פטה שקדים, זעתר וזיתים

03 May
May 3, 2013

מתכון לחג השבועות על טהרת הזיתים, הגבינה והחיטה…

הימים שטופי השמש המשמחים שבאו עלינו לטובה לאחרונה מוציאים ממני הרבה יצירתיות במטבח, על אף הצורך העז לצאת ולהתחרדן בשמש אני מפנה זמן להוציא את האנרגיה החיובית הזאת במטבח, ואחר כך יוצאת לספוג עוד קצת מהחום שכל כך היה חסר לנו בתקופה האחרונה,
הפעם הכנתי לנו לצהריים
מתכון זריז וקליל להכנה ממש ספונטנית ומיידית,
צ’יזרול טעימים במיוחד עם גבינת הפטה שקדים שכולם כבר מכירים, כמובן שאפשר לקרוא לזה גם בורקס גביניות, ואם יצא לכם להכין אותה קודם אז אתם כבר מקצוענים לגמרי והפעם זאת רק חצי מהעבודה אפילו, הפעם נכין את הגבינה רק עד לשלב שלאחר הטחינה במעבד מזון וזהו, היא כבר מוכנה לשימוש, מאחר ונשתמש בקצת פחות מהמים הפעם אז היא תצא סמיכה ומושלמת לשימוש כמעט מיידי.
והחלק הכי משמח בסיפור הוא שנשארו עוד כמה חתיכות למחר בבוקר… יאייי…

צ'יזרול שבלולי גבינת פטה טבעוני טבעונות

Read more →

עוגה לשבועות, שקדים, תמרים, תאנים וקינמון

28 Apr
April 28, 2013

את המתכון הזה הכנתי שוב, בהשראת בסיס גבינת השקדים המופלאה, הטעם מדהים, ניחוח קינמוני ומתיקות של תמרים ניכרים בה, התאנים מעל משלימים הכל לקינוח מרשים ועם סירופ פירות/אגבה/סילאן מעל, זה פשוט תענוג…
רציתי להכין מתכון שישלב מס’ אלמנטים מהחג, והכל התיישב לי ברגע אחד כשהמתכון הזה הופיע ברוחי, אצתי רצתי לקנות פירות וחזרתי באושר מוכנה להתחיל במשימה, החג הזה, אני אכין את העוגה המושלמת לשבועות.
היא מ-אוד קלה להכנה, כל העסק לוקח 5 דקות להכניס הכל למעבד מזון ולטחון ועוד 5 דקות להרכיב הכל, שאר הזמנים הם זמני המתנה, המתנה ראשונה לבלילה שיושבת במקרר, והשניה באפיה עצמה. לא יכול להיות יותר פשוט מזה.

ואם כבר יצא לכם להכין את גבינת הפטה שקדים- אז אתם לגמרי בעיניינים.

Read more →

מתכונים לחג השבועות- טבעוני

27 Apr
April 27, 2013

מקבץ מתכונים לחג השבועות שהכנתי במיוחד, הפעם ערכתי חיפוש בשורת החיפוש בבלוג ואלו הלינקים שעלו, בלחיצה על כל צילום תגיעו לרשימת המתכונים,
יש מבחר עשיר של פשטידות, ממרחים, יוגורט, גבינות בסיס, פסטות, המון עוגות, ועוד… ועוד…
מקווה שתמצאו את המתכון במבוקש ושזה עזר להכם להגיע אליו, אני פה לכל הכוונה נוספת 🙂 חג שבועות שמח ופורח.

Read more →

מיונז טבעוני

27 Apr
April 27, 2013

מיונז טבעוני זה מוצר כל כך בסיסי, אז החלטתי להוסיף גם לכאן, 🙂
המתכון קל ובסיסי, לכולם יש פחות או יותר את אותו מתכון, אני ניסיתי את זה, וזה הכי טוב שיצא לי, התאהבתי כלות.
אפשר כמובן להכין כמויות יותר גדולות,

מיונז טבעוני טבעונות קל להכנה

Read more →

גבינת אגוזי מלך ופלפלים קלויים טבעונית

27 Apr
April 27, 2013

גבינה טבעונית לחג השבועות-

שלום לכולם, את מתכון הגבינה המעולה הזאת, הכנתי מתוך השראה נפלאה שנתן לי ידידי גיא מוגרבי מקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק (קישור בעמוד הקבוצות בפייסבוק).
לגבינה הוא קורא ממרח, אבל ערכתי בה מס’ שינויים אישיים והיא הפכה מממרח משגע, לגבינה אדירה,
גבינה שהבוקר נהנתי ממנה שוב ושוב בלחמניה עם אבוקדו, מצליחים לדמיין?!…

Read more →

קציצות עדשים וסויה אפויות בטחינה

22 Apr
April 22, 2013

קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
אחחחח… הטחינה.

אחד המרכיבים הכי פופולרים במדינה, ובקרב הטבעונים ביחוד.
אני אישית, לגמרי חיה על זה על בסיס יומיומי, מעבר לכך שטחינה רוויה בשלל יתרונות בריאותיים, היא פשוט מאוד טעימה, אז לא פלא שבכל מקום שעברתי בו בעולם, אחד הדברים הראשונים שעשיתי היה לסרוק את האיזור בחיפוש אחר הטחינה הנכספת, אבל הטחינה מעולם לא אכזבה ותמיד איכשהו, איפשהו מצאתי אותה, גם אם זה היה בחנויות מאוד הזויות, אני תמיד קונה אותה בסטוקים גדולים, אולי בגלל שאני חיה בחו”ל אז אני חסרת ביטחון לגביי המצאותה ומעדיפה לא לקחת סיכון וממלאה את המזווה בקופסאות כמו בבונקר ושאוטוטו סוף העולם מגיע וחייבים להתכונן…
למזלי בבית גם אישי הבריטי מטורף על טחינה, (לא אשכח את התגובה המופתעת שלו כשטעם טחינה לראשונה), וגם הקטנטושית שלי לא נמנעת בכלל…

עכשיו אחרי שסגדנו לגדולה מכולן, בואו נספר לכם איך מכינים אותה הכי טוב שיש
Read more →

טארט פירות וקרם וניל טבעוני

21 Apr
April 21, 2013

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

איך אפשר לסרב לכזה קינוח?!…
הצבעוניות והברק, הריח של הוניל והקרמל של הבצק, עושים את הקינוח הזה למשהו שכל כך הרבה יותר שווה מכל מה שהכרתי בבתי הקפה עוד מהימים של לפני הטבעונות.
אז שמחה לשתף אותו איתכם-

Read more →

חצילים קלויים בתנור עם טחינה, צנוברים וכוסברה… טבעוני

19 Apr
April 19, 2013

את החצילים אספתי בזריזות מהשוק ומיד רצתי הביתה להכין.
אוי כמה אני אוהבת את המתכון הפשוט הזה,
הרבה אנשים ששומעים חצילים מעט נבהלים, מיד חושבים “משמין” או “לא בריא” אבל החציל עצמו הוא ממש ממש דל קלוריות, רק 25 קלוריות לכוס.
כמובן שאם נטגן אותו הסיפור יראה אחרת, החציל סופג אליו כמויות עצומות של שמן וזה נו נו נו,
אבל אנחנו הולכים על צליה בגריל בתנור.

Read more →

פאי שוקולד נימוח וטבעוני

18 Apr
April 18, 2013

מילוי ב-2 מרכיבים… לא נכין?!?..

המתכון הזה נולד לו ככה במקרה, ממש במקרה אבל ממש לא בטעות 🙂 , הערה או הארה שאמר אישי בזמן שהכין עוגה אחרת בכלל, גרמה לי להרהר בעינייני הטעמים ולנסות משהו חדש.
הכל התחיל כשבעצם הכנתי עוגיות מתוקות עם אושן הקטנה, אז קרצנו לנו בכיף עוגיות ונשארה חתיכה שלא נכנסה לתבנית, טוב, “אז נכין ממנה משהו אחר”, חשבתי לעצמי, אבל מה..?? אז עלה לי הרעיון לפאי שוקולד ספונטני, הוצאתי את התבנית הקטנה, דחסתי בה את הבצק באופן שווה והכנסתי לאפיה קצרה של 7 דקות עד שאחליט באיזה שוקולד אני אמלא אותה.
טרי אישי הזכיר קודם שבלילת העוגה שהכין קודם, נורא דומה לטעם של המעדן אלפרו שוקולד, אז עלה לי הרעיון לאפות עם זה, “אבל זה לא יתייצב מעצמו”, חשבתי לי, “אה הה… נערבב אם זה שוקולד מריר, ונקרר, זה בטוח יעבוד”.
והפלא ופלא, עבד.
קיבלתי פאי שוקולד מהמם ושוקולדי במיוחד, אחד כזה שאפשר לערבב בו כל טעם של שוקולד שרוצים, שוקולד מנטה, שוקולד תפוז, שוקולד עם צימוקים או אגוזים, ליקרים בטעמים, נס קפה מומס, ליקר אייריש קופי, ליקר שרי, האפשריות מגוונות, אבל הבסיס אותו בסיס. בהכנה הבאה אני אכין טעם אחר לכל פאי…
לא התאפקתי, לא חיכיתי לבוקר כדי לצלם, לא קישטתי, לא עיצבתי ולא ניסיתי להראות כמה שזה מרשים, כי זה מה שזה, פשוט וטעים בטירוף, אם אני אכין את זה שוב בקרוב, אני אתארגן על צילומים מרשימים, בנתיים, מבטיחה טעם מדהים ופאי שאף אחד לא יסרב לקבל, התבנית שלי היא תבנית אישית, 12 ס”מ קוטר על 3 וחצי גובה, יחסית לאישית זה ממש גדול, אכלנו מזה שלושתינו בבית ועוד נשארה פרוסה קטנטנה שאני שומרת לי למחר (#גילוי נאות, טרי חיסל לי את הפרוסה אמש כשלא הסתכלתי…) 🙂 אבל בהחלט שווה להכין כמה כאלה.

Read more →

שותפות למטבח: “מבצע אומץ” – סלט “כמו ביצים” משעועית לימה

12 Apr
April 12, 2013

לפעמים החיבור בין הצלחת לבין הצלת חיים הוא מיידי ממש. השותפות למטבח מתגייסות להצלת אלף תרנגולות מיועדות להמתה ומזמינות אתכם להצטרף למחאת הביצים עם שפע מתכונים טעימים ומפתים במיוחד

“מחאת הביצים”

Chicken Little Disney Chicken Little
Read more →

עוגת שקדים, לוטוס קרמל ושוקולד טבעונית

11 Apr
April 11, 2013

 

עוגת שקדים טבעונות אפויה עם לוטוס ושוקולד טבעונית

ואז קפצה לי לראש העוגה הזאת, כל ההתעסקות עם ההכנת גבינות הביאה אותי לתובנות נוספות, והחלטתי לנסות אותה, ממש בספונטניות, וממש תוך דקות היא הייתה מוכנה, בערב טחנתי את השקדים, השארתי במקרר, ובצהריים עוד לפני שטרי הגיע לארוחת צהריים מהעבודה, כבר הספקתי לאפות אותה ולמרוח ולקשט (עיניין של 5 דקות כיפיות).

היא יוצאת די קטנה (אפשר תמיד להכפיל כמויות), אבל לאירוח היא לגמרי מספיקה לכבד אפילו 6 אנשים בפרוסות אישיות, והטעם העדין של השקדים עם הקרמל והשוקולד הופך אותה לתענוג גדול.
את הקישוטים אפשר לקנות או לאלתר ממה שיש בבית ומתחשק, אני הכנתי את הקוביית שוקולד מעל עבור עוגה אחרת אבל היא לא ישבה טוב על האחרת אז זו קיבלה שידרוג מגניב…

Read more →

קנלוני עם גבינת מוצרלה טבעונית ברוטב עגבניות

10 Apr
April 10, 2013

את המתכון הזה הכנתי בזריזות מדהימה, חצי שעה עבודה ובום, קנלוני מושלם ממולא היטב, ורוטב…. מעלף.

ממש ממש פשוט להכנה, ופשוט לא להאמין כמה שהגבינה הזאת דומה למקור.

הפסטה עצמה היא פאקרי, מאוד דומה בצורתה לקנלוני, אבל בעיקרון זהו שמה המקורי.

Read more →

פרש ספרינג רול טבעוני

08 Apr
April 8, 2013

מממ…. פרש ספרינג רוללל… רררר…..

הינה דוגמא מעולה, למשהו שאני ממש לא טובה בו, מסתבר 🙂 .
זה נראה לי נורא פשוט כשאחרים עושים את זה, אבל אני ולגלגל פשוט לא מסתדרים במיוחד, הכל נופל לי מהצדדים ומעצבן אותי 🙂 ובכל זאת, ניסיתי, סתם כי זה פשוט, טעים, וממש בריא.

אז כיאה לטירונית בעינייני ספרינג רולים, פתחתי גוגל, וקראתי כמה שיכולתי,
נכנסתי למטבח, הוצאתי ממה שהיה במקרר, ועם זה אילתרתי אחלה ספרינג רולים. כמובן שכיאה למסורת לא שכחתי לשתף בחוויות המטבח האישיות שלי שגם לכם יהיה חשק לנסות דברים חדשים ומעניינים…

בעיקרון אפשר להכניס גם חסות למיניהן או מעבר לירקות, גם מרכיבים כמו טופו אפוי/מטוגן, או פטריות מטוגנות…, אבל אני הכנתי רק עם ירקות טריים, חיים וצבעוניים.

Read more →

גבינת מוצרלה טבעונית

07 Apr
April 7, 2013

גבינות טבעוניות זה מצרך כל כך נחשק בעולמנו הטבעוני, לא יאומן שעד לא מזמן לא הכרתי את החלק הזה בטבעונות ואני כל כך שמחה לראות אותו מתפתח ומגיע לאנשים מאוד מוכשרים שהופכים מתכונים ליצירות משובחות ומשפרים אותם עם גאונות אישית והשראות…
Read more →

גבינת פטה שקדים טבעונית אפויה מושלמת

06 Apr
April 6, 2013

וואו, וואו, ושוב פעם וואו…
לפעמים אני נתקעת ללא מילים מול טעם חדש וטוב, ואין לי דרך להסביר את עצמי,
נגיד, אם הייתי אייל שני, בטח הייתי מעופפת פה בתיאורים, לצערי אין לי את היכולת, אז תקשיבו טוב, גבינת הפטה שקדים הזאת זה ה- דבר הכי טעים שטעמתי מאז הטבעונות, רק מהמחשבה על זה, יושבת פה מול המחשב, בא לי לקום למקרר ולחסל את המעט שנשאר ממנה, ורק הבוקר הכנתי אותה.
המתכון הזה ללא ספק הולך לשנות פה כמה חוקים ולסדר סידרי עולם חדשים בעולמי הטבעוני, פתאום נורא כעסתי על עצמי שזרקתי את המגש הקטן עם סכין חיתוך הגבינה היעודיים שהיו לי, Read more →

מאפה פסטו

03 Apr
April 3, 2013

מתכון פשוט פשוט, ממש למהירי החלטה שרוצים לנשנש ולא בא להכין משהו רציני וכבד, הכנתי את המתכון אמש ונהננו מול סרט טוב עם הרגליים למעלה בערב נעים ושקט…

מיד קמתי בבוקר למחרת, אגב, זה היום, והכנתי שוב, כי למה לשמור דברים טובים בבטן?! אז קדימה לשתף.
Read more →

סמוסות טבעוניות בבצק פילו

02 Apr
April 2, 2013

היי חברה, ממש ממש מזמן הכנתי את הסמוסות האלו, אבל לא מצאתי זמן לכתוב עליהן, בחיי שאין לי רגע דל, וזה ישב אצלי על הדסקטופ ודיגדג לי בעין לכתוב עליו את הפוסט הזה כדי שאוכל להעביר את התיקיה למקום אחר כבר, ובאמת שכבר הגיע הזמן לספר לכם על עד כמה שהסמוסות האלו נפלאות וטעימות..
סמוסות קלאסיות עם ירקות, וסמוסות עם טחון מין הצומח לסטייל של סמוסות “בשריות”.
מעולות כמנה למסיבות או אפילו כמנה ראשונה בארוחה, אנחנו אכלנו אותן כמנה עיקרית, אז לשיקולכם…
יש פה קצת השקעה בלחתוך הכל קטן קטן אבל מעבר לזה, השתמשתי בבצק מוכן קפוא שהפשרתי וכבר סיימתי לעשות חצי מהעבודה 🙂

יצא מעולה, והיה ממש טעים עם הרוטב סלסה-פלפלים שטחנתי לצד…

הכנתי 2 גירסאות שונות, האחת עם ירקות והשניה על בסיס טחון מין הצומח, אפשר להכין אחת או או את שתיהן לגיוון.
בתמונות אפשר לראות שאפילו השתעשעתי איתן ועירבבתי הכל יחד…
בכל מקרה מכל גירסה יוצאת כמו די יפה של סמוסות לכן קחו את זה בחשבון.

Read more →

עוגיות ררייף מרוקאיות, רייפאת, רייפה, ריפעת, אל-רייף טבעוניות

01 Apr
April 1, 2013

NAT_66421

כניראה העוגיות/מציות עם הכי הרבה שמות ששמעתי,
אבל למי אכפת איך קוראים להן, זה פשוט כל כך טובבבב….
חבר הזכיר לי שהן קיימות, כניראה הפעם האחרונה שטעמתי אותן היתה לפני המון המון שנים, כשסבתא הכינה, מסוג העוגיות ש”גונבים” מהצנצנת כשסבתא לא רואה, זוכרים את זה?!?..
אז ככה שלגמרי קיבלתי פלאשבאק של הבית, ואפילו לא ידעתי שזה ירגיש כך, הופתעתי לגמרי, ומאז אני לא יכולה להפסיק עם הנישנושים, למזלי הגבלתי את עצמי לעוגיות רק עם התה, אז אני מכינה תה פעמיים ביום ובין לבין מתאפקת, אוח זה כל כך קשה… במיוחד כשהקטנה כבר למדה לומר “קוקי” ולא מפסיקה לבקש עוד אחת 🙂

מחצי קילו קמח יצאה כמות של מגש שלם וזה ממש הרבה ומספיק, כמובן שאפשר להכפיל את הכמויות ולהנות לאורך זמן, אני אישית מעדיפה להכין שוב ולקבל עוגיות טריות, ובכלל, הריח שמתפשט לו בבית זה משהו לגמרי אחר, האניס זה מה שעושה את העוגיה, וזה גם ככה אחד הטעמים האהובים עליי, אז אני בעננים…

התחכמתי קצת וקלעתי שזירה בבצק לקישוט, אבל רק ל-2 עוגיות מיוחדות, אחת לי ואחת לאישי, את כל השאר הכנתי בפרי סטייל, עם לוק פרוע ואותנטי, כמו שסבתא עושה.
ובין לבין צילום ניקיתי פירורים מהמצלמה, כן, לא יכולתי להתאפק הרבה…
מבטיחה לכם הנאה צרופה, והמתכון- הכי קל בעולם!

Read more →

מופלטות טבעוניות למימונה

30 Mar
March 30, 2013

 

 

aciata-harfa-krowa

לא החג שלי, לא במדינה שלי, אבל בהחלט בטעם שלי…. אחרי השלישי כבר התחלתי להפליק לי על היד כדי לא לקחת עוד, אבל רק עוד אחד…….

במקור ממתכון של קרין גורן…

שאלתי פה ושם ובעמוד אם עדיף שאשתף מאוחר או מוקדם יותר את המתכון ומההתרשמות שלי הסברתם לי טוב טוב שעדיף שאפרסם את המתכון קצת לפני המימונה כדי שתתכוננו נפשית ותקראו על זה קצת.
אז הינה הוא, פשוט קל וכל כך טעיים… תודה לקרין גורן על המתוקים, מידי פעם אני מוצאת אצלה משהו ששוה לטבען או להעביר הלאה, לדביבונית מזון שכמוני, זה תענוג 🙂

קולולולולו… המופלטה ….
Read more →

תפוחי אדמה ממולאים בממרח שעועית לימה/בובס (בטעם ממרח ביצים)

30 Mar
March 30, 2013

 

נכון שהם מטריפים ומתוקים…
מהרגע שנתקלתי בהם, ידעתי שהם הולכים לכבב אצלי, ללא ספק, וכמה שיותר מהר, תפוחי אדמה בייבי במילוי ממרח קרמי וביצתי העשוי משעועית לימה, שהיא מאוד דומה לשעועית בובס וקצת יותר קשה למצוא אותה מהבובס, שאגב את הבובס יש ל’סוגת’ או שתקנו במשקל, ולכן הכנסתי את שתי האופציות להקל על העיניין למי שלא מוצא, אין ספק שהלימה יותר טעימה ועם טעם “ביצתי” ומרקם יותר נימוח מהבובס אבל שתיהן מעולות וכל כך פשוטות להכנה.
את צורת ההגשה יצא לי לראות בעוד 2 בלוגים שונים מחו”ל אבל עם מרכיבים שונים, ואני, שכבר פיצחתי מבחינתי את “סוד” טעם הסלט/ממרח ביצים הטבעוני, הייתי חייבת להכין מזה את הממרח שאני מכירה וכל כך אוהבת כחלק מהמנה.
אז נכון שפירסמתי את הממרח רק בדף שלי ולא טרחתי איתו יותר מידי, כניראה שזה רק חיכה למתכון מאוד מיוחד כדי לשחרר אותו עבור כולם באופן יותר רחב והינה הוא כאן.
Read more →

ממולאים טבעונים עם אורז ופטריות בתנור

27 Mar
March 27, 2013

הפעם את הממולאים הכנתי שונה מהסוג הקודם שאני כל כך אוהבת, הממולאים שלנו יצאו אווריריים ורכים, אפויים בתנור ללא רוטב, ומאוד טעימים ומשביעים. מתכון לגזור ולשמור ולאמץ שוב ושוב ושוב…

פלפלים ממולאים באורז פטריות טבעוני אפויים בתנור טבעונות

Read more →

(עוגת גבינה ודובדבנים (טפינה טבעונית

27 Mar
March 27, 2013

עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל

דובדבנים טבעונים טבעונות עוגת גבינה טבעונית

המצוד אחר עוגת גבינה/טפינה מושלמת מבחינתי הסתיים, נהננו כל כך שהיה שווה כל רגע, והיא כל כך קלה להכנה שזה מצחיק.
זאת הפעם הראשונה שאני מכינה קינוח עם דובדבנים כי אני תמיד מעדיפה פירות יער אחרים אבל בגלל שהם טריים וטעימים זה יצא משגע,
הייתי צריכה לצעוק על כולם מהמטבח שלא לגעת לי בעוגה עד שאני מצלמת בכל רגע שהסתכלתי לכיוון אחר…
Read more →

לחמניות כשרות לפסח

26 Mar
March 26, 2013

לחמניות זה כזה מתבקש להכנה בפסח, גם ככה קשה עם המצות, אז לפחות נעשה אותן בסטייל, מצאתי את המתכון הנ”ל בפורום טבעונות מהגולש אישעם שפירסם בפורום, מעט שינויים פה ושם, ואפילו עשיתי 3 גירסאות שונות כדי להחליט מי מהלחמניות הכי קורצת לי, וזה המתכון הסופי שלי.

Read more →

ממרח “חמאת” שום ועשבי תיבול טבעוני

26 Mar
March 26, 2013

יצא לי לנסות את הממרח הזה בוריאציות מעט שונות, וברוב הזמן די התאכזבתי, אז הנחתי לזה קצת, והיום כששוב ניסיתי,
שילבתי טעמים שעבדו עבורי יותר נכון ויצאנו מאוד מאוד מרוצים מהעסק 🙂
Read more →

הנבטת קטניות, המדריך למנביט המתחיל

25 Mar
March 25, 2013

צילום	: flick by ksbuehler, therealbrute, vigilant20, Getty Images

צילום : flick by ksbuehler, therealbrute, vigilant20, Getty Images

קטניות או לא להיות…

אני אישית מאוד מאוד אוהבת קטניות, כמעט בכל ארוחה שאני מכינה יש איכשהו, איפשהו קטניה מסויימת על השולחן,
אני מוצאת את הקטניות מאוד מגוונות בשימושן ומאוד נהנת לשלב בסלט,
במרקים, בממרחים ואפילו באורז, כל קטניה אפשרית נכנסה אצלי לאורז בשלב זה או אחר, דרך מצויינת להאכיל את הקטנטנה שלי בקטניות מלאות חלבונים.
הקטניות שומרות על הדיאטה שלנו מאוזנת ובריאה ותזונאים/יות אף יוסיפו ויאמרו ששילוב של דגנים יחד עם קטניות, משלימות ל’חלבון מלא’ המספק מנה עשירה, גם בסיבים ומושלמת, ולא רק עבור טבעונים.

Read more →

עוגיות קוקוס לפסח עם שקדים טחונים טבעוני

23 Mar
March 23, 2013

 

 

עוגיות קוקוס לפסח טבעוניות עם שקדים

 

איזה כיף שמצאתי מתכון כל כך נפלא, שיניתי ושידרגתי אותו, אבל הבסיס נתן לי השראה נפלאה, כניראה שלא סתם שמרתי אותו ב’מועדפים’ שלי משנה שעברה 🙂
מיד פתחתי את המזווה וחיפשתי מה ואיך אוכל להכין אותן שיצאו מ ו ש ל מ ו ת !
והן רכות מבפנים, בדיוק במידה כדי להנות מהן אך עדיין יציבות ומפנקות.
זה מסוג המתכונים האלה שקשה להאמין כמה שזה קל להכין ואחרי פעם-פעמיים אתם כבר מכינים אותם בעל פה ועוד מסבירים לאחרים כי זה פשוט חובה לחלוק עם אחרים.

Read more →