פטריות ממולאות בדברים טובים- מוקרמות ומעלפות לגמרי

22 Aug
August 22, 2012


3 סוגי פטריות במתכון אחד… גן עדן לאוהבי פטריות :)….

למילוי-
הרגל של הפטריות פורטבלו ופטריות והשמפיניון והשיטאקי קצוצות דק,
כרישה קטנה קצוצה דק,
3 שיני שום,
3 כפות בזיליקום קצוץ,
כף אורגנו יבש,
רבע כוס תערובת של קשיו ובוטנים טחונים במערבל/מעבד מזון/ או כתושים ושבורים לקטן.
4 כפות פתיתי סויה טחונים לגרגירים קטנטנים כמו שעשינו לבוטנים והקשיו.
קמח בוטנים (אם יש לא חייב)
חצי מיכל שמנת אלפרו לבישול,
מלח ופלפל לפי הטעם.
פטריות שיטאקי קצוצות- בערך 2

שאר המרכיבים-
שמן זית לטיגון
4 פטריות פורטבלו גדולות או 10-12 פטריות שומפיניון קטנות למילוי ללא הרגל.
5 כפות פירורי לחם מוזהבים,
רוטב בלסמי,
סלט מעלים לבחירתכם ועגבניות שרי.
(על הצלחת סלט מעלי חסה צעירים שקטפתי רגע לפני ההגשה ועלי רוקט.)


ההכנה-
להפריד את רגלי הפטריות ולקצוץ אותן למילוי.
לחמם שמן זית על המחבת, לחתוך את הכרישה ולכתוש את השום אל תוך השמן ולערבב למשך 3 דקות, להוסיף את האגוזים והסויה הקצוצים/כתושים, לקצוץ את הבזיליקום ולערבב את שאר מרכיבי המילוי, כולל הרגליים של הפטריות שקצצנו.
לבשל למשך כ-6 דקות או עד שרואים שהשמנת מצתמצמת מאוד ונשאר רק מעט ממנה של קרם סמיך.
למלא את הפטריות במילוי, לפזר מעל מעט פירורי לחם, ולהכניס לתנור לחום בינוני למשך כ- חצי שעה.
להגיש לצד סלט טרי ורוטב בלסמי מעל,
יצא ממש קרמי והבזיליקום פינק לגמרי 🙂

תערובת קיטניות וירקות עם מצע תפוחי אדמה בקדירה – טבעוני

22 Aug
August 22, 2012

המתכון שזכה בתחרות במקום ראשון
בגירסא לחג הפסח וגם ליומיום 🙂
Read more →

מאפונים במילוי קארי הודי וחומוסים

22 Aug
August 22, 2012

מאפונים קטנים במילוי קארי הודי עם חומוסים

הבצק-
מרכיבים-
2 כפיות קצח
כוס וחצי קמח
קורט מלח
רבע כוס שמן קוקוס
80 גרם טופו משי
2 כפיות מים קרים

הקארי-

רוטב קארי מוכן.
3-4 כפיות כוסברה קצוצה
חצי כוס חומוס מבושל ורך

הכנה-
לנפות את הקמח והמלח לתוך הקערה ולפזר את שמן הקוקוס מעל ולשפשף יחד עם 2 ידיים עד שמתווצרים פירורים.
לערבב את האגבה עם המים וללוש קלות יחד עם הפירורי בצק.
לעטוף בנייר נצמד ולקרר במקרר למשך 30 דקות.
להוציא ולרדד בסביבות 3 מ”מ עובי ולחתוך עם חותכני עוגיות.
השתמשתי באחד גדול ואחד באותה צורה רק קטן יותר. למלא בכל מה שמתחשק לכם (במקרה שלנו זה הקארי והחומוסים),
פשוט עירבבתי את הכוסברה עם הקארי המוכן ועם חומוסים אחרי השרייה של 5 שעות במים ובישול עד לריכוך מושלם.
ולהכניס לתנור על 190 מעלות חום למשך 20-25 דקות.
נאם נאם…

קישקושי קיש קישים

22 Aug
August 22, 2012


הערב הכנתי קיש ירקות מעולה…

לצד הקיש הכנתי גם קישונים אישיים עם תיבלון קצת אחר, ויצא יאמייי

בקיש עצמו יש לנו-
פלפלים משלושה צבעים מטוגנים במעט שמן זית יחד עם בצל סגול ובצל רגיל קצוצים דק,

תפוח אדמה אחד קטן אחרי בישול יחד עם חתיכת פרח של ברוקולי מבושל וחתיכת כרובית מבושלת ובטטה קטנה מבושלת, את הכל עירבבתי עם 2 כפות קמח תופח ו6 כפות מים (שעירבבתי בנפרד קודם), מלח ופלפל לטעם (אגוז מוסקט למי שאוהב), חצי גביע גבינת טופוטי בטעם שום ותבלינים והרבה גבינה טבעונית (למי שרוצה ניתן להוסיף גבינת טופו יפנית או כל אחת שאוהבים). לערבב הכל יחד. לא לפחד עם הכל כזה מתקווצ’ץ’ , זה אמור להתקווצ’ץ’ קצת.
בעיקרון כדי שפחות יתקווצ’ץ ופחות ישמע מסובך אז לערבב את כל המרכיבים מלבד הירקות קודם, ואז להוסיף הירקות המטוגנים ואת הירקות המבושלים ואז לערבב.

הבצק, אני השתמשתי בבצק המוכן היום ויצא מעולה ממש. ואז רק לרדד אם צריך, לפרוס על התבנית ולקצץ מהצדדים את התוספות בצק, אני הלכתי על המראה הפרוע 🙂
מי שרוצה אפשר להכין גם בצק לבד ומאוד פשוט- בקשו מתכון אם בא לכם להשקיע קצת 🙂


לתנור על 180 מעלות ל40 דקות או עד שמשחים מעט וזה כל הסיפור…


מאפים קטנים ומטריפים

22 Aug
August 22, 2012

את מעדן הבצק גבינה הממולא זית הזה אספתי מהבלוג המעולה החדש של Nofar Yaari חברה בעלת אהבה לאוכל כמוני שאספה אותו מהבלוג של גלעד איילון… ומשם אין לי מושג מאיפה מגיע. 🙂

שם קוראים לו, “לחמניות ביס עם הפתעה”, אבל אצלי הן יצאו יותר כמו מאפונים קטנים ומטריפים 🙂
המתכון שונה ואני מביאה לכם אותו עם השינויים האישיים שלי, פשוט שחלק מבישול/אפיה זה לדעת איך להתאים מתכון לטעם האישי שלנו
ופה זה ממש פוגע בול.

מצרכים-

1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גרם)

1 חבילה של גבינת טופוטי שמנת (340 גרם) – את הגבינה הזו אפשר למצוא כמעט בכל סופר רגיל, במדפי הגבינות, בדר”כ למעלה.

רבע כוס שמן

1 כפית מלח

1 כף עלי טימין טריים

1 קופסת זיתים “חרוזית” (ירוקים מחורצים) או זיתים עם תוספת טעמים כמו האריסה שהשתמשתי בה.

רבע כוס מים (60 גרם) תרגישו אם צריך וכמה

כף זעתר

2 כפות פסטו (ללא הגבינת פרמז’ן) הכנתי בבית מבזיליקום וזיתים.

שומשום לפיזור למעלה

הכנה
מחממים תנור לחום גבוה – 200 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים (מלבד הזיתים למילוי) בקערה אחת עד שנוצרת עיסה אחידה, רכה ושמנונית אבל נוחה לעבודה. את הקמח אני תמיד אוהבת לנפות במסננת דקה כדי “לפתוח” אותו, שיהיה אוורירי יותר.
לוקחים ביד כדור קטן של בצק, שמים את הזית במרכז וסוגרים עליו את הבצק. מהדקים ומגלגלים לכדור.

מסדרים את הכדורים בתבנית ומפזרים מעל שומשום לבן ו/או שחור.
אפשר להבריש אותם לפני הוספת השומשום בקצת רוטב סויה, זה יגרום להם להשחים יותר וגם יוסיף קצת טעם, אבל זה לא חובה.

מכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהכדורים מתחילים להזהיב.!

אפשר להחליף את הזיתים במילויים אחרים: חתיכות של פטריות, קוביה של בטטה/דלעת/זוקיני/פלפל קלוי/חציל.. או מה שאוהבים.

אני אוסיף פה את ההתרשמות שלי והטיפים האישיים.

בעיקרון עשיתי בדיוק כמו במתכון אבל מצאתי שהבצק קצת דביק לי אז הוספתי עוד מעט מהקמח, בזמן העבודה וגילגול הכדורים שימנתי את הידיים בכדי שלא ידבקו לבצק ויצא מעולה.
ולמילויים לא יכולתי להסתפק רק בזיתים רגילים אז קניתי זיתים בטעמים כמו שום-כוסברה, ואריסה… , הוספתי למילויים גם גבינת פקאן ואפילו שום כבוש ,אריסה ופסטו ושיחקתי עם הכמויות וההרכבים של החומרים. באחד עשיתי פסטו -זית, ובשני גבינה-שום וכדומה.
לכן, כל מה שעולה על רוחכם ניתן למלא וזה יוצא מצויין.
זמן האפיה הרשום הוא 20 דקות ולי לקח יותר כמו ,30, בתנור אחר יכול גם לקחת פחות, לכן שוב פשוט שימו לב מאחר וכל תנור עובד קצת אחרת וחשוב לסמוך על השיקול דעת האישי ולראות לפי הצבע והריח מאשר על מה שכתוב.
מעל הוספתי שומשום וקצח.
יצאו מדהימים.
ממליצה.

תודה נופר…גלעד, וכל השאר…. 🙂

מאפה טבעוני- בצק עלים עם שבבי סויה ובצל

22 Aug
August 22, 2012

מאפה שכמעט ושכחתי ממנו,
אחד כזה מימי הקרנבוריות שלי (זכרונם לא לברכה),
והיום פתאום שבה וחזרה בי התחושה הטעימה הזאת של להוציא את הבורקס החם והקרנצ’י מהתנור,
והחלטתי להכין.
למזלינו, תמיד יש בנמצא מגוון בצקים,
והפעם במקרר כך שלא לקח הרבה זמן וכשאין כוח להשקיע בלהכין בצק,
גם המוכנים נהדרים.

אז המצרכים הם-

300 גרם בצק עלים (ולא זה לא פילו ולא אחר, רק עלים, זה הכי טוב כאן, אז רק פה תדייקו.
250 גרם שבבי סויה אחרי השריה במים חמימים וסחיטה להוצאת הנוזלים
2 כפות כמון (זה נשמע הרבה ואולי זה הרבה אבל זה מעולה עם הסויה)
בצל אחד גדול או 2 בינוניים
4 שיני שום כתושות
לגיוון השתמשתי בתערובת שהייתה לי לאורז, אל תחששו מלנסות תערובות מעניינות שיש לכם במזווה, זה יכול להפתיע ולהוסיף המון.
כפית כורכום
חצי כפית שבבי צ’ילי חריף (למי שאוהב)
הזלפה של שמן זית לטיגון
עוד כפית שמן זית למריחה מעל
כפית קטשופ למריחה מעל
מעט פלפל ובערך כפית מלח, כמובן לטעום ולתקן לפי הטעם.
כף רסק עגבניות ומעט מים רותחים.
מעט טימין יבש לתיבלון מעל
רבע כוס יין אדום מתוק

אז מה עושים עם כל זה?!

נתחיל בלחמם את התנור ל-180 מעלות
את הבצק לרדד ל 2 חלקים, אז אפשר פשוט לרדד ואז לחתוך באמצע ל 2.
חלק אחד לפרוס על המגשית ולהכניס לתנור ל 5-10 דקות עד שרואים שמתחיל להשחים מעט. להוציא כשנראה שמתחיל לתפוח.

)על מחבת די גדולה (כניראה הכי גדולה שיש לכם, שפכו מעט שמן זית, חממו את השמן והכניסו את הבצל הקצוץ, לא חייב ממש דק, אפשר לחתוך לרצועות דקות.
לטגן 2 דקות ולהוסיף את השום, הכמון, הכורכום, התערובת תבלינים אם יש, הפלפל, הצ’ילי, רוטב העגבניות, המלח והסויה ולערבב כל הזמן למשך עוד 5 דקות, לתת להכל מעט להתייבש ולהוסיף את היין האדום
לעוד כ 5 דקות בישול וזה מוכן.

להוציא את הבצק מהתנור, לשטח את המילוי מעל הבצק החצי אפוי ולכסות מעל עם החצי השני, לא צריך יותר מידי להתאמץ ורק מעט לסדר את הקצוות שיתחברו מעט לבצק התחתון.
להבריש מעט עם מעט קטשופ מעורבב עם שמן זית ולפזר מעל הכל שבבי צ’ילי וטימין יבש. לאפות עד להשחמה ותפיחת השכבת בצק העליונה.
להגיש עם בצל ירוק או עירית קצוצים דק
לא לשכוח טחינה ליד וכמה עגבניות והחגיגה מתחילה…

מאפה לחם ממולא “בשר” סויה עם ירקות- טבעוני

22 Aug
August 22, 2012

זה ללא ספק אחד המתכונים הטעימים שאני מכירה, לא מסובך להכנה, יש לא מעט מצרכים אך שווה להשקיע בתיבלון נכון ומלא לארוחה מושלמת…

מאפה2
Read more →

סינרול ומאפי שוקולד

22 Aug
August 22, 2012

מממממ…. מי לייק,
כל כך מושלם עם הקפה… במיוחד אם טובלים.
אני מהטובלים 🙂
כמות: 12 מאפים גדולים או כמו שאני עשיתי חלק גדולים וחלק קטנים.
חומרים
לבצק:
4 כוסות קמח (560 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2 כפות סוכר (25 גרם)
1/4 1 כוסות חלב סויה פושר (300 מ”ל)
50 גרם שמן קוקוס מומס, פושרת
1/2 כפית מלח
למלית הקינמון:
חצי כוס חלב סויה
חצי כוס סוכר חום כהה
מעט תמצית וניל
(את הקינמון -כף אחת- (אפשר גם יותר) להוסיף ישירות על הרוטב שמרוח מעל לבצק)

לזיגוג:
את אותו רוטב של המילוי.


אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרית ואינסטנט פודינג
מוסיפים סוכר, חלב סויה, שמן קוקוס מומס ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מכינים את מלית הקינמון:
מערבבים יחד ומרתיחים על אש נמוכה עד שהרוטב מצתמצם וסמיך למריחה. מניחים בצד.
העבודה:
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
מברישים ברוטב ומפזרים את הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים ל-12 פרוסות שוות.
משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה).
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים ברוטב החלב סויה עם הסוכר חום שהכנו קודם, ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע. היזהרו מאפיית יתר.
בתמונה גירסת הקינמונים הקטנטנים וגירסת השוקולד.
בעיקרון פשוט פורסים את הבצק באותה צורה ומורחים שוקולד פרווה מעל, מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לאורך ושוזרים כמו לצמה ומגלגלים לצורה השבלולית. נשמע מסובך אבל ממש לא.

מרק חומוס וכרישה עם גבינת פקאן..

22 Aug
August 22, 2012

מפרגנת למתכון של ג’יימי אוליבר, אומנם הוא אנגלי אבל יודע לבשל.
לגזור ולשמור למתי שלא חם לכם מידי כי הוא קליל מאוד להכנה ומפנק.
Read more →

תבשיל קטניות, אפונה, תפו”א וכוסמת

22 Aug
August 22, 2012

חזרנו הביתה רעבים, כבר יומיים שאכלתי רק לחם חומוס וסלט,
כל מה שרציתי זה משהו מחמם בבטן, נעים, טעים וביתי.
הוצאתי סיר גדול, והתחלתי לזרוק לתוכו ככה…


בצל גדול קצוץ, טיגנתי אותו בשמן זית, כשהתחיל להזהיב, הוספתי אליו 3 שיני שום קצוצות.
הבית נמלא ריח, כמו שאני אוהבת, טרי מהסלון כבר צעק… ” איזה ריח טוב…” פה אני מבינה שאני בכיוון הנכון 🙂 וממשיכה…
אז הוספתי עגבניה חתוכה לטיגון, והמון תבלינים, תערובת לאורז שהייתה לי ומריחה מעולה,
חוואיג’ למרק,
גארם מאסלה,
אבקת כוסברה,
והרבה זירעי כוסברה כתושים…
אחרי עוד 2 דקות טיגון של התבלינים, הוספתי מעט מים רתוחים,
ולמים הוספתי, מלח, ועוד קצת מכל דבר,
חיטה מלאה,
אפונה קפואה,
בורגול,
כוסמת,
חצי פלפל אדום קצוץ,
כוסברה קצוצה דק,
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים,
עדשים חומות,
היה קצת תרד במקרר אז גם הוא נכנס,
ועוד 3 כפות רסק עגבניות.


עכשיו את הכל דאגתי לכסות במים עד לסוף גובה הירקות בסיר, אז לא משנה כמה יקרות או איזה גודל הסיר שלכם, פשוט מלאו מים עד שיכסו את כל מה שיש לכם. סגרתי את המכסה. אחרי שהמים רתחו הנמכתי ללהבה הכי נמוכה, נשארים עם מכסה סגור, והלכתי לנוח בסלון…

40 דקות אחרי, פתחתי, השארתי את התבשיל על אש קטנה ובלי מכסה בכדי לצמצם מעט מהמים שיהפכו לרוטב סמיך,ו-
בום!
ארוחת הערב מוכנה, יצא מהמם.
פשוט שימו כף,שתיים מכל תבלין,
אז אומנם זה לא מתכון מסודר, אבל לא הייתי מסודרת, הייתי רעבה,
לפעמים אילתור זה המתכון הכי טוב שיש.
ועל זה אני תמיד ממליצה….

פשטידת פסטה -וואי וואי זה ממכר…

21 Aug
August 21, 2012

 

מי אמר שפשטידה לא יכולה להיות פסטה או שפסטה לא יודעת להיות פשטידה…

במתכון הזה השניים חוברים יחד למאפה מהמם בניחוח איטלקי שתצאו ממנו מאוד שמחים 🙂

מכירים את הפסטה הדקה הזאת שבאה בצורת תלתלים מגולגלים… אז זה זה,
השתמשתי כאן ב-6 תלתלים כאלו. מי שממש מתקשה להבין על איזה פסטה מדובר, אני אצרף תמונה, בבקשה.

קוראים לה ורמיצ’לי, WERMICHELLI.
אותם בישלתי במים רותחים עם מעט מלח ושמן עד לריכוך, סיננתי והשארתי בצד. בנתיים.
הבצק הוא בצק קנוי, שלמרבה ההפתעה, היה טוב יותר ממה שציפיתי או הכרתי בעבר… כניראה צריך למצוא את הבצק הנכון, והוא יצא טעים ופריך במיוחד.
הכמות של הבצק היא בערך 500 גרם עם מלא שאריות שקיווצצתי למראה פרוע וחופשי בקווצות.


אז מה עוד צריך-
חופן גדול ויפה של בזיליקום, לא להתקמצן, לפנק חופשי.
כוס של רוטב לפסטה, שזה בעצם רסק עגבניות מוכן עם תבלינים ושום כתוש,
3 שיני שום קצוצות,
בצל בינוני קצוץ,
חצי גמבה אדומה,
חופן זיתים, אני השתמשתי בזיתים חריפים עם אריסה,
2 עגבניות בינוניות שרוקנתי להם את הגרעינים כדי שלא יהיה רטוב מידי,
4 כפות שמן זית,
כפית פתיתי צ’ילי לחריפות,

כף קורנפלור,
כך קמח חומוס, אפשר גם קמח רגיל או כל קמח אחר..
עגבניות שרי לקישוט מעל,
ואם יש בנמצא אז גם כף אורגנו יבש, ומעט גבינת קשיו או טופו יפני או כל סוג טבעוני אחר לגירוד מעל.

את הבצל והשום טיגנתי מעט עד לשקיפות, הוספתי את הגמבה ועוד 3 דקות בהקפצה ועירבוב,
בקערה גדולה העברתי את המטוגנים ואת הפסטה יחד עם הרסק ועירבבתי יחד עם הקורנפלור והקמח יחד, העירבוב הוא די אגרסיבי, לא ממש מכות, רק מעיכות כאלה כדי לוודא שהכל מעורבב ושהפסטה קצת נמעכת יחד עם הכל.
אופציונלי להוסיף גבינה טבעונית מעל.

לרדד את הבצק ולהעביר לתבנית (22 סמ” קוטר על 5 וחצי גובה) אפשר להסתדר גם עם גדלים שונים בעיקרון,
לרפד את התבנית בבצק ולשפוך את התערובת המוכנה פנימה,
הישר לתנור שחומם מראש, כרגיל, 180 מעלות, עד שמשחים ונראה מוכן, לי לקח בערך חצי שעה, לא מתחייבת על הזמנים, כל תנור מבשל אחרת.
מה שאני כן מתחייבת עליו, זה שכולם בבית יהנו, כולל הילדים.
לא נשאר פירור!
🙂

פאי שוקולד שרי

21 Aug
August 21, 2012

 

אוי הפאי הזה

אחד הדברים היותר טעימים שטעמתי, ולא כי אני הכנתי, לדיוק, טרי (בן זוגי) הכין, אני רק עזרתי הפעם,

אם זה לא היה משמין, הייתי מכתירה את זה כהקינוח המושלם!

אבל זה משמין, סורי, רק פרוסה אחת, זה כל מה שאני מרשה לעצמי. ביום.

Read more →

תבשיל נוסח שווארמה עם תפוחי אדמה

20 Aug
August 20, 2012

מממ…יאמייי….

ואז הוא קנה לי פתיתי סויה שמצא באסדה, זאת רשת חנויות של סופרים גדולה פה באנגליה, כולו זהר, ואמר, אני רוצה שווארמה 🙂
אז אני אכין לך שווארמה, אמרתי, אבל אז פתאום זרם לי לתבשיל, הוא לא התאכזב. בכלל! 🙂

תבשיל נוסח שווארמה עם תפוחי אדמה

מצרכים:


400 גרם פתיתי סויה (ידועים גם בשמם הנוראי “בונזו”)

5 כפות שמן זית לטיגון

1 גזר מקולף

כף כורכום (בריא)

כף כמון

1 בצל גדול

1/2 כפית קינמון

כף זירעי פשתן טחונים 1

1/4 כוס עדשים כתומות (לא צריך השריה, הן נמסות בבישול)

כפית גרגירי כוסברה טחונים

מלח ופלפל לפי הטעם

מים רתוחים עד כמעט לגובה התבשיל

חופן כוסברה טריה קצוצה (אופציונלי)

תפוחי אדמה, כמה שבא לכם, ההכנה שלהם היא בנפרד, אז 5-6 גדולים חצויים זה מעולה.


ולחלק האומנותי,
ההכנה:

קודם תמלאו סיר עם מים ושימו שם את התפוחי אדמה החתוכים לקוביות גסות ותשכחו מהם קצת. נחזור אליהם בסוף הבישול.

שימו שמן בסיר הגדול, טגנו את הבצל למשך מספר דקות עד שהופך לשקוף וקצת מזהיב, להוסיף את התבלינים, לערבב לעוד 2 דקות, להוסיף את הסויה, את המים ואת שאר המרכיבים ולדאוג שהמים מגיעים כמעט עד סוף התבשיל, לכסות עם המכסה ועל אש קטנה להמתין בערך 20 דקות,לערבב שוב, ולהשאיר עם מכסה פתוח כדי שהרוטב יצתמצם, והוא הופך לתבשיל מעולה…להוריד מהאש ולפני ההגשה לערבב עם הכוסברה הקצוצה… יאמ.

ולתפוחי אדמה,
כשהתרככו, לסנן מהמים, ולהעביר לתבנית פיירקס או כל כלי חסין חום, לחמם תנור על 190 מעלות, לפזר מעל לתפוחי אדמה, כורכום, שמן זית, טימין (אם יש), ומלח גס.
תעשו הכל בערך כף לכל דבר (תלוי בגודל של התפוחי אדמה אבל לא קריטי)
עכשיו מה שישמע מוזר דווקא יוצא מה שנותן לתפוחי אדמה את הקסם שלהם, לוקחים את התבנית ופשוט מנערים אותה טוב טוב, ככה שכל התפוחי אדמה קצת נמעכים מכל הכיוונים שלהם לקצת כמו פירה, כשזה יתבשל בתנור, הפירה הזה בקצוות יהפך לקריספי וטעימי נורא.
בערך 20 דקות בתנור, תבדקו מידי פעם עם צריך יותר זמן וזה יוצא הצלחה מובטחת!

בתאבון 🙂

אי אפשר בלי סלט וטחינה בצד… פשוט אי!

קציצות בורגר וכרישה

19 Aug
August 19, 2012
קציצות מעולות לכל דבר, כארוחה, כמנה צדדית או ישר בסנדוויץ כמו שאנחנו אוהבים, קצת/הרבה טחינה, עגבניה ובצל ירוק… שלמות!


מה צריך-
200 גרם פתיתי סויה אחרי השריה וסחיטה או מוכנים לבישול ואם אין בנמצא, תפשירו איזה בורגר טבעוני וזה ישמש אחלה בסיס.
כף כורכום
כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
תפוח אדמה גדול מגורר בפומפיה וסחוט היטב מנוזלים
כרישה וחצי קצוצים
חופן כוסברה וחופן פיטרוזליה
4 כפות פשתן טחון
2 שיני שום כתושות
4 כפות טחינה
שמן לטיגון

להכנה

את כל המרכיבים לקצוץ דק דק, את חצי מהכמות של התערובת אפשר לרסק גם בבלנדר למעיכה יותר טובה, ולמעוך לתערובת אחידה בקערה.
לחמם את השמן במחבת גדולה ולגלגל כמות קטנה לכדור, למעוך קצת מהצד ולטגן על חום בינוני, להפוך כשמשחים לכיוון השני.
אפשרות שניה היא לחמם את התנור ל180 מעלות ולסדר את הקציצות על מגש עם נייר אפיה ולהפוך אחרי כרבע שעה או כשהקציצות נראות משחימות בחלק העליון.

טיפ למי שלא מצליח להדבק לו-
אני ממליצה גם על שימוש בפירה כחומר מדביק.
לבשל תפוח אדמה אחד גדול לאחר שטיפה אחת בלבד של הקליפה, קילופו, חיתוך קטן יחסית ובישול במים רדודים עד לריכוך,
זה שומר על העמילן שמשמש כמדביק מעולה, ופשוט למעוך את תפוח האדמה עם מזלג ומעט מהמים של הבישול שלו,
עד לקבלת פירה די רך וחלק.
להבדיק מחומרים אחרים, לפירה אין טעם לוואי והוא די אהוב על כולם…
לא מתפקששות לי קציצות אף פעם.

מאפינס בננה ופקאן טבעוני

22 May
May 22, 2012

מאפה נישנוש בוקר מושלם- מאפינס בננה ופקאן עם כוס חלב אגוזי לוז לאושן וכוס קפה לאמא….

מאפינס בננה ופקאן טבעוני טבעונות
Read more →