פוסט על פסטה פסטו עם טוויסט

15 Sep
September 15, 2012

זה מספר חודשים שאני בקביעות מבקרת אצל מוכר התבלינים וקונה כמעט כל שישי פסטו טרי הביתה.
מורחת על סנדוויצ’ים, מוסיפה לתבשילים, מתענגת על פסטות טובות.
בשבוע שעבר שלחנו את האוטו לטיפול ונתקענו בבית לשבוע והדוכן נמצא במתחם יריד בלב העיר. התבאסנו.
אז החלטנו לנסות להכין את אותו הדבר בבית.
האמת, עברו שנים מאז הפעם האחרונה שניסיתי וכבר לא זכרתי מה יש בזה,
טרי נכנס לגוגל ושוטט מעט,
אז אמר “בייב, חדשות רעות…”
“אוי לא” חשבתי לעצמי, “מה עכשיו”….

“בפסטו יש פרמז’ן.”
ואכן הוא צדק, בכל מתכון שחיפשתי, גם במתכונים בעברית, היתה הגבינה כחלק בלתי נפרד.

בלב דואב היה ברור שנפרד מהפלא המדהים הזה ונחפש תחליף.
אך הפלא ופלא, נסעתי לשם שוב, לבקר את המוכר, ושאלתי אותו מה יש לו בפסטו,
סתם ככה כי לא יכולתי לוותר ורציתי לקוות לנס.
והמוכר אמר יש ככה ויש ככה, “יש גבינה?” שאלתי,
“לא” הוא אמר… ” יותר מידי אנשים לא רוצים עם גבינה, וזה גם יקר וטוב בלי”
בום, הללויה… חזר האור בעינינו…:)

קניתי קופסא, אבל לא לפני שהחלטתי להכין לבד, ולנסות בעצמי.

להכנת הפסטו-

50 גרם בזיליקום טרי, זה חופן ממש גדול.
150 גרם זיתים מגולענים, אני השתמשתי בממולאים עם פלפל ועם כוסברה אבל תשתמשו באיזה שבא לכם,
לא ממש ממש משנה סוג הזיתים העיקר שהם מגולענים.
2 שיני שום גדולות
4 כפות צנוברים
(אפשר להוסיף שמן זית אבל אני ויתרתי כי זה נכנס לרוטב גם ככה)

את כל המרכיבים לטחון היטב (השתמשתי במטחנת תבלינים קטנה והכנסתי בחלקים.)






פשוט יצא כל כך הרבה יותר טעים מהמוכן… לא חשבתי שזה אפשרי!

ונעבור להכנת הרוטב לפסטה-

2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות גרעיני דלעת קלופים
500 מ”ל שמנת סויה
8 כפות גדושות של הפסטו שהכנו קודם
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
חופן קטן של בזיליקום קרוע ביד


לשלבי ההכנה הקלים-

לטגן בשמן הזית את 2 שיני השום הכתושות עד שהריח מציף והשום זהוב מעט,
להוסיף את שאר המרכיבים לרוטב ולהביא לרתיחה,
להנמיך את הלהבה לאש קטנה ולצמצם את הרוטב תוך כדי עירבוב תמידי במשך כ-20 דקות.
וזה הכל…






הפסטה שהשתמשנו בה היא מהסוג המסולסל,
כמובן שכללל סוג פסטה שאתם אוהבים יכול להשתלב מושלם.
פשוט להרתיח את הפסטה בסיר גדול עם הרבה מים וקורט מלח,
כשהפסטה רכה דיו, לסנן, ואני אוהבת לשטוף במים קרים כדי להפסיק את הריכוך של הפסטה,
גם זה מונע מהפסטה להדבק לעצמה…

לשפוך את הרוטב בנדיבות מעל לפסטה, לפזר מעט צנוברים וגרעיני דלעת שאפשר לקלות מעט
אם רוצים, עבורי זאת הדרך להוסיף עוד חומרים מזינים לארוחה, ומשהו קראנצ’י ללעוס.
וזאת מנה מושלמת ומזינה…

אה, כן, אבל מה קשור הצ’וקסטיקס?…
סתם כי בא לי לשחק קצת בשולחן!
🙂


Comments

comments

Tags: , , , , ,
7 replies
  1. איתי says:

    את מדהימה!
    אוהב אותך

    Reply
  2. אורה says:

    מתכון נהדר, גאוני, מה זה טוב, יצא לי קצת יותר גרגירי כי השתמשתי בבלנדר די גדול אבל עדיין טוב, אני שוקלת לקנות מטחנת תבלינים אני רואה שאת משתמשת די הרבה ויש שימושים מעניינים אז כניראה שאפשר להכניס את המוצר הביתה ללא חשש :))) תודה רבה רבה

    Reply
  3. anat says:

    נטלי זה נראה מעולה
    אגב לפסטו במקום פרמזן את יכולה להוסיף שמרי בירה זה נותן טעם גבינתי אני גם שמה אותו על לחם שום וזה יוצא מעולה

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה ענת, נכון, את צודקת, אבל מעולם לא התחברתי לשמרי בירה,
      לכן אין לי אפילו במתכון אחד באתר את המוצר,
      אני אנסה לקנות שוב ולהוסיף,
      נראה איך זה ירגיש לי הפעם… 🙂
      תודה רבה.

      Reply
  4. ג'וי says:

    היי נטלי!
    המתכונים שלך מדהימים!
    במקום לבחור כבר משהו וללכת להכין לי ארוחת ערב, אני רק ממשיכה לדפדף בבלוג 🙂
    רציתי לשאול, האם אני יכולה להחליף את הצנוברים במשהו אחר?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *