פיצה טבעונית ותו לא

29 Sep
September 29, 2012

או קיי לפיצה הזאת יש שתי גירסאות,
אחת זריזה לרעבים ועצלנים, השניה למשקיענים,
המשקיענים ירוויחו יותר בטעם.
מניסיון 🙂

בגירסא הראשונה משתמשים בבצק מוכן/קנוי שפשוט פורסים ומעמיסים מעל את התוספות.
הגירסא השניה מצריכה קצת זמן להתפחת הבצק אבל זה שווה את זה. בשתי הגירסאות כל השאר אותו דבר.

לבצק-
225 גרם קמח רגיל
כפית מלח
15 גרם מחמאה
כפית שמרים
4 כפות מים חמימים
4 כפות חלב סויה
רבע כפית סוכר

לערבב את המלח עם הקמח
ללוש יחד עם המחמאה
לערבב בצלוחית את הסוכר עם המים החמימים ולהוסיף את השמרים, להמתין כ- 10-15 דקות לערבב ולהוסיף את החלב.
לערבב את הנוזלים עם הקמח וללשוש עד שהופך לבצק לא דביק, אם צריך להוסיף ממש מעט קמח.
לאחר הלישה להשאיר לתפוח לעוד כחצי שעה בצד.
לחתוך למספר הפיצות שרוצים להכין ולרדד (לשטח) לבסיס בעובי שהכי מתאים לכם.

לרוטב-
בפיצה הזו עירבבתי רסק פיצה מוכן (ניתן לקנות גם את זה מוכן מסתבר) עם רסק עגבניות מיובשות וזיתים , ציפיתי בגבינה טופו יפני, זיתים חריפים, בצל, עגבניה, בזיליקום ופתיתי צ’ילי… אה, גם מלח שום הוספתי 🙂

למרוח את הרוטב על הפיצות ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד להשחמה.


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
10 replies
  1. אביגייל says:

    הכי כיף זה להכנס לפה שוב ושוב ולמצוא פה עוד דברים ממה שאת הכי אוהבת רק בגירסה המטובענת…. שלך אביגייל

    Reply
  2. veganuk says:

    מה המקביל של מחמאה באנגליה?
    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      מחמאה זאת בעצם מרגרינה, אני לא אוהבת להשמש בה כל כך מהפן הבריאותי, ותמיד אפשר להחליף אותה בשמן קוקוס שיותר מומלץ, אבל כל מרגרינה נמכרת בחנויות תתאים כתחליף.

      Reply
  3. עומרי says:

    רגע מלח שום זה מלח שעשוי משום או שום ומלח רגיל בנפרד

    Reply
    • Natalie says:

      היי עומרי, מלח שום זאת תערובת של שום יבש כתוש עם מלח, שווה לחפש, זה מאוד מוסיף פה ושם לתבשילים…

      Reply
  4. איילת שוורץ says:

    הי , איך אפשר “להבריא” את הבצק איך ומשלבים קמח מלא?

    Reply
    • Natalie says:

      היי איילת, את יכולה להחליף את כל הכמות לקמח מלא או אפילו קוסמין, או לשלב חצי מהכמות עם מלא וחצי רגיל, יתכן ותצתרכי טיפה יותר מים לבצק. תלושי ותרגישי אם הוא לא יבש מידי. קחי בחשבון שהבצק יצא טיפה יותר כבד ופחות רך.

      Reply
  5. לילי says:

    היי נטלי 🙂
    בעקבות חג השבועות הקרב אני מחפשת מתכון “מסורתי” פיצה/ לזניה.
    ראיתי שהגיבו לפני על המחמאה, פרט לשמן קוקוס ( שאין לי מושג מהו) במה אני יכולה להשתמש?
    קראתי שאפשר להשתמש בטופו? יש לך רעיון איך הוא משתלב ?

    עוד משהו יש לי קמח טפיוקה עוד מהקניידלך של ליל הסדר, מה אני עושה עם מה שנשאר ממנו ?

    תודה רבה מקסימה

    Reply
    • Natalie says:

      היי לילי,
      יש פה מס’ מתכונים שונים ואת יכולה להריץ חיפוש בשורת החיפוש בבלוג,
      שמן קוקוס עדיף מבחינה בריאותית ומומלף, אפשר גם שמן אחר ברמת העיקרון.
      טופו לא ממש טעים אז אני אישים לא מתלהבת משימוש בו בטח שלא בפיצה,
      את יכולה להכין גבינת מוצרלה עם קמח הטפיוקה, ועם הגבינה להכין את הפיצה ועוד הרבה מאוד שימושים שונים בחג.

      מתכון לגבינת מוצרלה טבעונית

      🙂

      Reply
  6. יובל עודי says:

    פשוט מדהים!
    אני מכין כזה היום לארוחת ערב עם הבת זוג!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *