מבעבע וחורק עם פטריה אפויה ורוטב פלפלים וחמוציות – bubble & squeak

27 Nov
November 27, 2012

וואו, הפעם הכנתי מנה לאתר the vegan woman” וכל כך אהבתי אותה שאני משתפת גם פה,
את המנה הזאת הכנתי במיוחד עבור הקריסמס, אני אומנם לא חוגגת אישית, אבל השנה אני גם לא באנגליה כדי לחגוג עם בעלי,
אני אהיה בביקור בארץ עם הילדה וטרי נאלץ להשאר באנגליה ויחגוג אצל אמא שלו.
לפחות הרווחנו חגיגה קטנה מוקדמת של הארוחה ‘אחרי’.
החגיגה של אחרי זאת בעצם הארוחת שאריות של חג המולד,
בכל בית חוגג נשארים המון שאריות של כל מיני ומיני ירקות (לפעמים גם מהעוף), וחתיכות משונות של אוכל שהוכן באותו הערב,
מתעוררים למחרת בבוקר, שמים במחבת קצת חמאה במקור, ומטגנים את הכל יחד…
בפעם הראשונה שאכלתי את זה, לא ממש הבנתי במה מדובר או למה לטרוח,
זה כניראה אחד הדברים שגדלים עליהם והם גדלים עליך, סוג של טעם נרכש,
אבל יום אחד כשיצאתי למסעדה עם המשפחה, ולא מצאתי כלום ושום דבר טבעוני להזמין לעצמי בתפריט מעבר למנה הזו,
הופתעתי לטובה,
הוגשה לי המנה עם הפטריה מעל (ואני מטורפת על פטריות), והרוטב הפלפלי הזה, שלעולם לא באמת אדע מה היה בו במדוייק,
אבל זרמתי עם הטעם שלי והמצאתי את הרוטב המיוחד שלי שפשוט השלים את כל הסיפור באופן מושלם,
ומאז בכל ביקור באותה מסעדה המנה הפכה לאהובה עליי…
עד שהתחלפו הטבחים ולמנה לא נראה זכר.
לכן
החלטתי להכין אותה בעצמי, לקח לי המון זמן, כן, אני מודה, זה היה נראה לי די סיפור להכין משהו שאין לי אפילו כיוון לו,
אבל זה לגמרי משמח וסוגר את הפינה!
מאחר שיש במנה שימוש של הסטאפינג שכניראה אין בארץ, אז אני לא בטוחה עד כמה זה מתאים לקוראים בארץ, אני כמובן אנסה למצוא לזה תחליף בהמשך,
כרגע אני מצרפת את המתכון כמו שהוא.

מרכיבים-

למנה עצמה:
85 גרם סטאפינג מוכן (תערובת מילוי אנגלית)
2 כוסות תערובת ירקות כמו-
אפונה, ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, אפונה, גזר גמדי,תפוח אדמה מבושלים במים עד לריכוך.
3 כפות שמן זית לטיגון
5 בצלי שאלוט חתוכים לחצי
פטריות רחבות 6
עגבניות שרי קטנטנות לקישוט מעל (מה שגם מאוד טעים
עירית לקישוט

רוטב פלפלים וחמוציות-

4 עגבניות אדומות ויפות
4 פלפלים אדומים
2 שיני שום
הזלפה נדיבה של שמן זית
4 כפות טבסקו (או לפי כמות החריפות שאתם אוהבים)
2 כפות רוטב בלסמי
מלח לפי הטעם
חצי כוס חמוציות

ונעבור להכנה…

מאחר ובמקרה שלנו לא מדובר בשאריות של אתמול מהחג, אז נכין הכל מההתחלה.

את תערובת הירקות נרתיח במים עד לריכוך מלא, ונשאיר בצד.
נחמם תנור לחום גבוה ונכניס לתנור בתבנית, את העגבניות והפלפלים לרוטב, את העגבניות שרי לקישוט, את הפטריות הרחבות ואת בצלצלי השאלוט.
מידי פעם נציץ ואם צריך, נהפוך לצד השני.

נכין את הסטאפינג (לפי מה שרשום על הקופסא),
אני מבטיחה שבהמשך אני אמצא מתכון לסטאפינג ללא צורך בקניה שלו), ואת הסטאפינג נערבב יחד עם הירקות הרכים, את תפוחי האדמה נרסק ואת הכל נעביר למחבת רחבה משומנת בשמן זית ונטגן , נוסיף את הבצלים מהתנור לחגיגה ונערבב עד שהתערובת מטוגנת מספיק ומעט קריספית נוריד את כל התערובת מהמחבת לקערה/צלחת ונמשיך עם ה”טבעת”.
נשתמש ב”טבעת” עוגיות המתכתית על מנת ליצור את הצורה היציבה של המנה, נניח את ה”טבעת” על המחבת ונמלא אותה במילוי שלנו, 2-3 דקות טיגון ונהפוך לצד השני.
כשהתערובת יציבה, המנה מוכנה לעבור לצלחת, נקשט את המנה בפטריה האפויה מעל ובעגבניות שרי האפויות.
מעל גם קצצתי מעט עירית לנוי.

תבנית מלאה ולתנור…

ירקות מבושלים…

הסטאפינג מוכן…

הטבעת/תבנית בפעולה…

הכנת הרוטב-

את הפלפלים הקלויים נוציא מהתנור ונקלף עד כמה שנוכל את הקליפה החיצונית שלהם ונעביר לבלנדר יחד עם העגבניות הקלויות, השום, השמן זית, המלח, החמוציות, הטבסקו והרוטב הבלסמי.
נטחן עד לקבלת רוטב די סמיך.


יין למישהו?

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
6 replies
  1. precious says:

    הי נטלי!
    נראה טעים! אני מאוד אוהבת את הבלוג ונהנית מהמתכונים כל פעם מחדש:)

    לפי התמונה ששמת, המילוי(סטאפינג), נראה מאוד דומה לבצקיות הונגריות ויש לאוסם מוצר כזה (ששכחתי את שמו) אבל הוא נראה כמעט זהה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      פריישס אחת, מתאים לך השם 🙂 כי את מדהימה, אם תצליחי למצוא לי תחליף הולם מהארץ, את מוכתרת למלכה! 🙂
      תודה רבה רבה…

      Reply
  2. precious says:

    היי אני חושבת שהשם של המוצר של אוסם זה פרפלך אפויים לתנור

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *