תבשיל הודי עם קרם קוקוס

30 Sep
September 30, 2012

תבשיל באוירה הודית 🙂
אחד הטעמים שפשוט מתמכרים אליהם, האניס עושה לאוכל כל כך הרבה טוב, פשוט קסם.
טרי הכי אוהב שנשאר אחרי המנות השניות לכולם עוד קצת בסיר ורק מחכה שאני אגיד לו,”טוב, יאללה, אז כבר תסיים את הכל”,
כדי לחסל… 🙂

הצילום לא עושה חסד לטעם והריח, אבל תאמינו לי ,שווה לנסות.
מוגש לצד אורז מג’דרה…

מנות: 4
זמן ההכנה: שעה

התבשיל שלנו היום מכיל גם אניס. אניס הוא אחד הטעמים שפשוט מתמכרים אליהם.
הוא עושה קסמים לאוכל.
אישי מאוד אוהב לחסל את מה שנשאר בסיר אחרי המנות השניות לכולם, ורק מחכה שאני אגיד לו,
טוב, נו, אז כבר תסיים את הכל כדי לחסל…


מרכיבים:
בצל אחד חתוך לרצועות דקות
6 שיני שום חתוכות
עגבנייה אחת מרוסקת
פלפל אדום אחד חתוך לרצועות דקות
200 מ”ל קרם קוקוס
חצי כוס פתיתי סויה
כף פפריקה אדומה
2 כפות אבקת צ’ילי
כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
כף גארם מסאלה
5 כפות רסק עגבניות
חופן כוסברה
מים
כוכבי אניס (גם לבישול וגם לקישוט)

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן.
מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד המלח, ומוסיפים גם 5 כוסות מים.
מערבבים אץ הכל עד לרתיחה.
משאירים על אש נמוכה למשך 50-60 דקות ומערבבים מידי פעם
צריך לשים לב שהמים לא מתאדים מהר מידי ואם הם כן אז צריך להוסיף עוד.
בסוף תהליך הבישול כשהכל מוכן לטעמכם, מוסיפים כוסברה ומבשלים עוד כ-5 דקות.
אפשר להפחית או להוסיף מים לפי סמיכות הרוטב הרצויה.
את המלח מוסיפים בסוף כל תהליך הבישול כשהרוטב מוכן לחלוטין.


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
4 replies
  1. אלה says:

    טוב זה מה זה טעייייםםםםםם.
    אבל את כבר יודעת את זה 🙂
    תודה רבה יקירה.

    Reply
  2. יפה says:

    שתי כפות צ’ילי? זה לא חריף מידי? !

    Reply
  3. Matan says:

    היי, קצת קשה למצוא אניס, שומר גם יעבוד? (דומה בטעם)

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to Matan Cancel reply

Your email address will not be published.