שווארמה טבעונית

30 Sep
September 30, 2012

אני כזאת חלשה , חלשה חלשה חלשה….
בעודי מעדכנת את המתכון, קמתי למטבח והכנתי אותו שוב.
פשוט לא יכולתי להזיל יותר ריר מהתמונות והזיכרון הטרי של כמה זה טוב…
הפשרתי פיתה, ואוח כמה היה טוב…

שווארמה טבעונית

מצרכים:

חבילת סייטן ברביקיו (300 גרם)

5-6 (סוליות) נתחי סויה

2 כפיות כמון

כפית כורכום

כפית פפריקה מעושנת

2 בצלים

5 כפות שמן לטיגון

חצי כפית פלפל שחור

כפית תבלין ברביקיו

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

לחתוך את הסויה לרצועות ולהשרות למשך 10 דקות במים חמים בקערה,
אחרי ההשריה לסחוט אותם מעט,
זה ירכך אותם ויכין אותם לטיגון,
לחמם את השמן על מחבת גדולה,
לקצוץ את הבצל לרצועות דקות ולטגן כשהשמן חם עד להזהבה.
לחתוך את הסייטן לרצועות ולהוסיף למחבת לטיגון,
להוסיף גם את הסויה אחרי הסחיטה.
להוסיף את כל התבלינים ולהמשיך לערבב למשך כל הזמן,
אם מתייבש מהר מידי אפשר להוסיף מעט מים רתוחים מידי פעם רק כדי שלא ישרף בתחתית וישאר עסיסי.

להגיש עם פיתות חמות (או לאפות ביתיות כמו שאני הכנתי), טחינה, חמוצים וסלטים טובים…

משך ההכנה- 20 דקות

כמות ל- 3-4

שאוורמה טבעונית

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
13 replies
  1. Anat says:

    שלום נטלי, מאחר ואני מתגוררת בצרפת אני מקווה שתוכלי לעזור לי לפצח את תעלומת ״נתחי הסויה״. איך זה נקרא באנגלית?מה משקל החבילה? כמו כן, איך אוכל להחליף את תבלין הברביקיו? תודה רבה!

    Reply
    • Natalie says:

      זה פשוט היה רשום כנתחי סויה, ועם שם החברה שמייצרת אותם, מה שנמכר פה לא יהיה אותו מוצר כמו בצרפת אז פשוט תסתכלי במדפים הקפואים שבסופר בין המוצרים הטבעונים כמו כדורי הסויה ופתיתי הסויה.
      ובמקום ברביקיו את יכולה להשתמש ברוטב ברביקיו או תערובת תבלינים אחרת שאת אוהבת, כמו תערובת איטלקית, או טאקו.
      אפשר גם בלי התבלין הזה.

      Reply
  2. plastilinit says:

    הי לך!! סופסוף הכנתי משהו מהבלוג שלך- את זה! אחרי קרייב של יממה לשווארמה טבעונית 🙂
    תודההההה רבה על המינונים לתיבלון!
    על מה את ממליצה לשים את זה אם אוכלים לא בפיתה? אורז מלא?
    שוב תודה ונשיקות 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      בשמחה רבה, טוב לשמוע שטעים לך 🙂
      את יכולה אורז מלא, אורז רגיל, פירה (אוי פירה זה נשמע מושלם), בורגול, קוסקוס, מה שבא לך…
      נשיבוק חזרה 🙂

      Reply
  3. נעמי says:

    שלום נטלי,כמה שאלות:
    אפשר להחליף את הסייטן בטופו,מה המשקל של נתחי הסויה-אני רוצה להשתמש בטופו. במקום.תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      היי נעמי, הטופו הרבה יותר רך ויאבד מהמרקם הלעיס שיותר דומה לשווארמה, אבל אפשרי. לשיקולך. לצערי אין לי משקל, את יכולה להשתמש בחבילה וחצי בערך…

      Reply
  4. ירון says:

    פעם אחרונה – אם זה לא מבשר זו לא שווארמה!!!!1
    די לחילולי הקודש המחפירים האלו!
    טבעונים תאכלו חומוס, או טחינה.

    Reply
    • Natalie says:

      תודה לך עומרי ירון, זה אתר שלם מלא רק בחומוס וטחינה כפי שאפשר לראות. תהנה מהשיטוט 🙂

      Reply
  5. מיכל says:

    רגע.. אני לא מבינה… סויה זה בריא או לא לילדים?

    Reply
  6. מיכל says:

    היי נטלי,
    פשוט מדהים כל מה שקורה פה!
    שאלה – אפשר לאפות ולא לטגן?
    וגם – מה הכוונה בנתחי סויה? הסויה המיובשים האלה?
    תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים והטיפים המופלאים!

    Reply
    • Natalie says:

      היום כבר נמכרים מוצרים נהדרים של סויה, אפשר את המיובשים אבל יש לטבעול ועוד כמה חברות סוגים טובים יותר של סויה לשימוש כשווארמה. יש גם ממש מוצר שמיועד לשווארמה. אפשר לאפות אבל יצא יבש… ממש יבש. מניסיון 🙂

      Reply
  7. יאשקה says:

    איזה אחלה שאוורמה?
    אני מכיר מסעדה בתל אביב נקרה יאשקה.גם שם יש שאוורמה ט טבעונית

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *