סופגניות טבעוניות לחנוכה

12 Dec
December 12, 2012

השנה כל עיניין הסופגניות בא לי בהפתעה, שנה שעברה עוד ויתרתי לעצמי על הטבעוניות.
השנה, גם אני אזכה לחתיכה קטנה, או אחת שלמה, או 15…
השנה אני גם חוגגת בבית, בישראל, עם כולם, אז החגיגה כפולה ומכופלת.
נחגוג כמו שצריך לא?!?.. אז חובה סופגניות!

מתכון מעולה, קל להכנה, לא יומרני, לא מנסה להשמע בריא, עם חומרים שכמעט לכל אחד יש כבר בבית והכי חשוב… טעים וחגיגי.
אפשר להכין כמות גדולה יותר של סופגניות אם נכין אותן קטנות, אני אישית אוהבת קטנות, פחות קלוריות על אותו טעם והנאה, אבל כגדולות הכמות מספיקה לכ-12 סופגניות.
רוצים להשתמש בחומרים מעט שונים כמו קמח מלא למשל?, קחו בחשבון שהן תצאנה יותר דחוסות ופחות אווריריות.
רוצים לאפות במקום לטגן? אפשרי אך הן תצאנה מעט יבשושיות (לטעמי) ואני מעדיפה פעם בשנה את הדבר האמיתי.


מרכיבים:

חצי קילו קמח

200 מ”ל חלב סויה

חצי כוס סוכר

חצי גביע וניל של אלפרו

חצי כפית שטוחה מלח

כף שמרים יבשים

30 מ”ל שמן חמניות

שקית אחת סוכר וניל

תוספות:

צנצנת ריבת תותים או ריבה אהובה
חצי כוס אבקת סוכר
שמן לטיגון

אופן הכנה:

נתחיל בלחמם ממש מעט את חלב הסויה, זה מה שיעזור לשמרים שלנו לפעול,
נכניס את כל המרכיבים לקערה גדולה ואת הקמח ננפה פנימה ונערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה שאפשר ללוש.
נלוש כ-8-10 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד אבל לא דביק. אם יש צורך בתוספת של מעט קמח, נוסיף ונלוש עד שהבצק אחיד.
נחזיר את הבצק לקערה ונכסה בעזרת מגבת או ניילון נצמד להתפחה ונעמיד במקום חמים במטבח, למשל ליד התנור, או אפילו בתוך התנור על הטמפרטורה הנמוכה ביותר שיש לכם. בקיץ בחוץ זה מעולה.
נתפיח את הבצק במשך שעה עד שהבצק ממש מכפיל את נפחו.
לאחר שעת ההתפחה, נוציא את הבצק ללישה קצרצרה רק על מנת להוציא ממנו את האויר, נרדד על משטח מקומח באמצעות מערוך לעובי של כ-ס”מ ונחרוץ עיגולים בעזרת חותכן עוגיות.
אפשרות שניה היא לכדרר עיגולים קטנים במקום.
את העיגולים נסדר על תבנית או על השיש המקומח במרווחים מאחר והם יתפחו שוב בהמשך.
נכסה את הכדורים/עיגולים במגבת או בניילון נצמד שוב ונחזיר לתנור או על השיש בקירבת מקור חום כמו קודם ונמתין להתפחה השניה שמספיק לה 40 דקות הפעם.
לקראת סיום ההתפחה ניגש לחמם את השמן בסיר, אני עובדת עם סיר בינוני וממלאה שמן (רצוי ענבים אבל כל שמן שהוא לא זית יכול להתאים),
השמן צריך להיות בגובה של כ-4 ס”מ.
נעביר בזהירות את הסופגניות התפוחות בעזרת מרית או כלי כלשהו, אחרת עם הידיים קצת יתכן והן יתקווצ’צו, ואנחנו רוצים לשמוע על צורתן היפה…
מניחים את הסופגניות אל תוך השמן כאשר הצד התחתון שלנו (זה שהן היו מונחות עליו) נמצא כלפי מעלה.
נטגן בחום בינוני עד לקבלת אותו הצבע הנחשק, הזהוב והיפה כדקה-שתיים ואז נהפוך לצד השני
נוציא את הסופגניות לצלחת מוכנה עם נייר סופג, כן, בסופגניות יש שמן.
נמתין עד שתתקררנה מעט לפני שנפזר את אבקת הסוכר מעל וכמובן לא נשכח את הריבה, אם אין לכם מזלף או מזרק, לא נורא, אפשר גם לנקב חריץ ולשפוך מעט פנימה ומעל… הכל הולך.
ואם ממש בא לכם לגוון, מעט קינמון מעל, מעורבב יחד עם סוכר רגיל או אבקת סוכר, פשוט משדרג…
אני גם הכנתי ריבה, טוב, האמת, לא במיוחד, אבל היא ממש השתלבה טוב, הכנתי חצי עם ריבה קנויה וחצי עם הריבה הביתית שלי, הכל היה טוב.

חג אורים שמח לכל בית ישראל….

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
35 replies
  1. אני says:

    מעולה מעולה מעולה, תודה רבה

    Reply
  2. אור says:

    הסופגניות שלך לוקחות כל מתכון בקלות, בכלל המתכונים שלך עד היום הכל מפציץ, ישר כוח

    Reply
  3. שי says:

    מתכון גאוני, תכלס יצא לי גם נורא קל, אחלה חג שיהיה…

    Reply
  4. בתיה says:

    הכנתי כבר פעמיים, בחיי שכולם נחטפו, את מצויינת, טבעוניות וטובות ללא ספק…

    Reply
  5. הורי says:

    חג שמח שיהיה

    Reply
  6. ענתי says:

    חג שמח ותודה רבה, נהננו וממשיכים להנות ממוצא ידייך

    Reply
  7. אנונימי says:

    חג שמח

    Reply
  8. ורה says:

    יצאו סופגניות מצויינות והכי חשוב טבעוניות… טעים טעים טעים

    Reply
  9. ורה says:

    וחג שמח 🙂

    Reply
  10. דגנית says:

    לגמרי מתכון לשמור לשנה הבאה… חנוכה מסודרת מעכשיו 🙂 תודה רבה נטלי

    Reply
  11. Natalie says:

    תודה רבה חברים, שיהיה לכולנו חג שמח והמון טעים 🙂

    Reply
  12. רינת says:

    סליחה על שאלת הצעירות, אבל איך בדיוק את מטגנת אותם? מניחה ששמן עמוק, ומתי בדיוק להוציא?
    את הריבה מזריקים אח”כ פנימה נכון?

    ותודה! 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      היי רינת, בערך תוך דקה-שתיים זה כבר מתחיל להזהיב, את רואה לפי הצבע מתי להפוך. וכן, פשוט להניח בשמן עמוק.
      את הריבה מזריקים לאחר מכן, עם מזרק/מזלף.

      Reply
  13. אסתר says:

    במה אפשר להחליף את החצי-מיכל מעדן אלפרו וניל?
    (פשוט כי אני לא משתמשת בהם, והם די יקרים.. ונמכרים ברביעיות. לא מתאים לי כ”כ לקנות רביעיה שלמה בשביל חצי מיכל. ) תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      אם יש לך טופו משי, זה יכול להחליף. אני הרבה משתמשת בוניל לאפיה בתור ביצים. אם את אופה, זה דווקא שימושי.

      Reply
      • אסתר says:

        טופו אין, אבל לגבי המעדן – כמה ממנו מחליף כמה ביצים?
        (זה כדי לטבען מתכונים..)

        Reply
  14. ליאור :) says:

    אין לי אלפרו וניל אבל יש לי שוקולד אז אם אני ישים אלפרו שוקולד הסופגניה עדיין תיהיה טעימה?

    Reply
  15. ביישנית says:

    הי האם במקום סוכר וניל אפשר לשים כף סוכר רגיל וכפית תמצית וניל האם זה הגודל ?

    Reply
  16. Miri says:

    הי נטלי!
    תודה רבה על המתכון.

    אם יש לי חלב סויה וניל זה גם יעבוד? אולי במקום הסוכר וניל? או לקנות חלב סויה רגיל?

    Reply
  17. Or says:

    can i make it with whole wheat flower?

    Reply
  18. ליאת says:

    יצא מעולה!
    מה שכן בתפיחה הבצק לא תפח מי יודע מה…
    אבל אז כשהכנסתי אותם לשמן לטיגון הן ממש נהיו ענקיות פתאום.

    יצא טוב 🙂

    Reply
  19. טליה says:

    הי נטלי,חלב מסוג אחר יעבוד? שקדים/אורז וחבריהם?

    Reply
  20. הילה says:

    הי נטלי, ממש מחכה כבר להכין את המתכון
    לדעתך זה יעבוד עם חלב שקדים ביתי במקום הסויה?
    חג מואר ושמח
    תודה
    🙂

    Reply
  21. הילה says:

    הי,
    תודה על המתכון! מחכה כבר להכין
    לדעתך זה יעבוד עם חלב שקדים ביתי במקום הסויה?
    תודה! וחג מואר

    Reply
  22. ניטל מרון says:

    יצא מעולה! תודה רבה 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.