מרק אפונה חלומי

28 Aug
August 28, 2012

את המרק הזה למדתי מאמא של האקס שלי שהיה ממוצא רוסי…היא ידעה לבשל.
מאז הוא מככב אצלנו, פשוט כל כך להכנה ומאוווד טעים!

מצרכים-

מעט שמן זית
בצל גדול
3-4 שיני שום
צ’ילי ירוק קטן
גזר אחד
גבעול סלרי אחד
תפוח אדמה אחד
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
שתי כוסות אפונה
מים/ציר ירקות כמות שתכסה את הירקות ומעט מעבר (מי שאוהב את המרק יותר דליל שיוסיף יותר נוזלים)
פלפל שחור
3 כפות חוואיג’ למרק
מלח
צ’ילי אדום חריף לקישוט/חריפות


ולעבודה-

אז ככה, נשים מעט שמן זית בסיר,
נקצוץ בצל גדול וגם 3-4 שיני שום ונטגן עד שלהזהבה.
לשפוך מים לסיר (אני מרתיחה בקומקום קודם) ולהוסיף 2 כוסות אפונה (השתמשתי באפונה קפואה וזמן הבישול מתקצר) ,
הוספתי צרור יפה של פטרוזיליה קצוצה (השתמשתי בפטרוזליה צעירה ומסולסלת-פחות חזקה בטעם )
ועוד צרור קטן של כוסברה קצוצה, סלרי אחד חתוך קטן (רק הגבעול) גזר אחד חתוך קטן (יותר לצבע בעיניי) ותפוח אדמה אחד, הכל קצוץ די קטן וחמוד.
מי שאוהב חריפות שיוסיף כמוני פלפל צ’ילי קטן.

לתיבלון השתמשתי במעט פלפל שחור, מלח, ו-3 כפות חוואיג’ למרק.
לבשל בערך חצי שעה עד שהכל רך,
להוציא חצי מהכמות לבלנדר, לטחון עד למרקם חלק ולהחזיר לסיר עם השאר,
זה עושה את המרק חצי קרמי חצי גושי, שלמות.
אני הוספתי עוד שן שום כתושה בשלב הזה שיהיה חזק וטוב, ונתתי עוד חמש דקות בישול.
וזה מוכן.

בתיאבון

NAT_2381

NAT_2396

NAT_2399

NAT_2410

NAT_2413

NAT_2422

NAT_2425

Comments

comments

Tags: , , , , ,
9 replies
  1. אילן says:

    הכנתי, יצא מעולה, הכל במידה הנכונה, מומלץ בחום רב !

    Reply
  2. אלינור says:

    מרק ממש בריא , ניסיתי אותו בחג ומה זה ליקקו את האצבעות, אז יש לך תודה מבעלי והאחיות גם :)))

    Reply
  3. דיינה says:

    הי נטלי,

    האם ניתן להכין גם עם אפונה יבשה? ומה הכמות של האפונה אז?

    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      את יכולה להשתמש בכוס וחצי אפונה יבשה, להשרות אותה לכמה שעות ואז לבשל. זמן הבישול יתארך.

      Reply
      • lfr says:

        הי
        עשיתי עם פונה יבשה ללא השרייה.
        צריך להכפיל את זמן הבישול
        יוצא מעולה!!

        Reply
  4. עמית says:

    היי! נשמע מעולה ואני הולכת לנסות מחר. רציתי לדעת כמה מנות זה יוצא?

    Reply
  5. מיכל says:

    שלום נטלי.
    גם אני אעשה עם אפונה יבשה.
    שאלתי אליך, לאור הכמות שצרפת
    כמה זמן לבשל זאת?
    והאם שאר ההוראות נשארו כשהיו?
    שהרי אפונה יבשה , לוקח לה זמן להתרכך.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *