מאפה טבעוני- בצק עלים עם שבבי סויה ובצל

22 Aug
August 22, 2012

מאפה שכמעט ושכחתי ממנו,
אחד כזה מימי הקרנבוריות שלי (זכרונם לא לברכה),
והיום פתאום שבה וחזרה בי התחושה הטעימה הזאת של להוציא את הבורקס החם והקרנצ’י מהתנור,
והחלטתי להכין.
למזלינו, תמיד יש בנמצא מגוון בצקים,
והפעם במקרר כך שלא לקח הרבה זמן וכשאין כוח להשקיע בלהכין בצק,
גם המוכנים נהדרים.

אז המצרכים הם-

300 גרם בצק עלים (ולא זה לא פילו ולא אחר, רק עלים, זה הכי טוב כאן, אז רק פה תדייקו.
250 גרם שבבי סויה אחרי השריה במים חמימים וסחיטה להוצאת הנוזלים
2 כפות כמון (זה נשמע הרבה ואולי זה הרבה אבל זה מעולה עם הסויה)
בצל אחד גדול או 2 בינוניים
4 שיני שום כתושות
לגיוון השתמשתי בתערובת שהייתה לי לאורז, אל תחששו מלנסות תערובות מעניינות שיש לכם במזווה, זה יכול להפתיע ולהוסיף המון.
כפית כורכום
חצי כפית שבבי צ’ילי חריף (למי שאוהב)
הזלפה של שמן זית לטיגון
עוד כפית שמן זית למריחה מעל
כפית קטשופ למריחה מעל
מעט פלפל ובערך כפית מלח, כמובן לטעום ולתקן לפי הטעם.
כף רסק עגבניות ומעט מים רותחים.
מעט טימין יבש לתיבלון מעל
רבע כוס יין אדום מתוק

אז מה עושים עם כל זה?!

נתחיל בלחמם את התנור ל-180 מעלות
את הבצק לרדד ל 2 חלקים, אז אפשר פשוט לרדד ואז לחתוך באמצע ל 2.
חלק אחד לפרוס על המגשית ולהכניס לתנור ל 5-10 דקות עד שרואים שמתחיל להשחים מעט. להוציא כשנראה שמתחיל לתפוח.

)על מחבת די גדולה (כניראה הכי גדולה שיש לכם, שפכו מעט שמן זית, חממו את השמן והכניסו את הבצל הקצוץ, לא חייב ממש דק, אפשר לחתוך לרצועות דקות.
לטגן 2 דקות ולהוסיף את השום, הכמון, הכורכום, התערובת תבלינים אם יש, הפלפל, הצ’ילי, רוטב העגבניות, המלח והסויה ולערבב כל הזמן למשך עוד 5 דקות, לתת להכל מעט להתייבש ולהוסיף את היין האדום
לעוד כ 5 דקות בישול וזה מוכן.

להוציא את הבצק מהתנור, לשטח את המילוי מעל הבצק החצי אפוי ולכסות מעל עם החצי השני, לא צריך יותר מידי להתאמץ ורק מעט לסדר את הקצוות שיתחברו מעט לבצק התחתון.
להבריש מעט עם מעט קטשופ מעורבב עם שמן זית ולפזר מעל הכל שבבי צ’ילי וטימין יבש. לאפות עד להשחמה ותפיחת השכבת בצק העליונה.
להגיש עם בצל ירוק או עירית קצוצים דק
לא לשכוח טחינה ליד וכמה עגבניות והחגיגה מתחילה…

Comments

comments

Tags: , , ,
4 replies
  1. דני says:

    יא צלמת…. את ממש ממש טובה… אהבתי, ועכשיו לעיניינינו, זה יצא מעולה, תודה על כל העזרה בפייסבוק :)… כל הכבוד.

    Reply
  2. יעל says:

    היי נטלי, המתכון נשמע אדיר ואני בדיוק מכינה אותו בפעם הראשונה!
    כמה שאלות:
    מצויין רוטב עגבניות במרכיבים אך לא מצויין מתי להשתמש בו (הנחתי שעבור התערובת)
    וגם- חצי אפייה של השכבה התחתונה בלבד?
    כמה זמן אפייה דרוש אחרי הרכבת הבורקס?

    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      נכון, זה עבור התערובת עצמה,
      וכמו שהבנת, חצי אפיה של השכבה התחתונה בלבד ולאחר מכן אפיה רק עד שהשכבה העליונה תופחת ומשחימה מעט. אין לי זמן מדוייק, תציצי מידי פעם. בהצלחה 🙂

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to דני Cancel reply

Your email address will not be published.