לחם נאן הודי

29 Sep
September 29, 2012

לחם נאן-
250 גרם קמח רגיל
2 כפיות סוכר
2 כפות שמן פלוס שמן למעל (איזה שמן שאתם מעדיפים, אני משתמשת בשמן זית)
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפיה
110-130 מ”ל חלב סויה

לתוספת מעל – כוסברה קצוצה ושום כתוש, או כל מה שבא לכם למשל:
זרעי קצח, שומשום או פרג.

הוראות הכנה
לנפות את הקמח את הסוכר את המלח ואת אבקת האפיה ותוך קערה, ובקערה אחרת לערבב את השמן והחלב.

צרו גומה בתוך התערובת בקערה של היבשים ושיפכו פנימה את הנוזלים מהקערה השניה לאט לאט וערבבו עם היד עד שנוצרת תערובת של בצק נעימה ורכה
אך לא דביקה או יבשה מידי.

אפשר להוסיף מעט מים או קמח במקרה הצורך.
ללוש בערך 10 דקות.
זה די חשוב שהבצק יקבל לישה טובה.

לשמן מעט קערה ולשים את הבצק בתוכה ,
לשמן גם את הבצק מסביב,
לכסות בנייר נצמד ולהשאיר במקום חמים למשך שעה,
אפשר להשאיר בחוץ בחום של הקיץ של ישראל וזה סבבה.

לאחר שעה ,
לחלק את הבצק לחמש חתיכות ולרדד לצורת הנאן,
לא ממש דק, עובי בינוני כזה,
להוסיף את התוספות שאתם אוהבים מעל,
לעשות מעט חורים עם מזלג,
ולהכניס לתנור מחומם מראש לחום בינוני- גבוה ,
על המדף הגבוה,
למשך כדקה או שתיים ומיד להוציא,
לדאוג להכניס את הנאן על מגש תנור שכבר חומם בתנור וגם התחתית שלו חמה,

וזה הכל…
יוצא מהמם.
מניסיון 🙂





Comments

comments

Tags: , , , ,
4 replies
  1. דורון says:

    כמה שאני אוהב אוכל הודייי, אבל אותך יותר :)… מחכה לבאות, אה אגב הנאן יצא מעדן!!!

    Reply
  2. יונית says:

    תודה רה נטלי, מאוד נהננו ואני מאמינה שאני אכין את זה שוב, יצא ממש טוב 🙂 בפעם הבאה אכין גם עם הפלפלים הקלויים מעל, רעיון מצויין…

    Reply
  3. מלכה שיר says:

    האם אפשר עם קמח מלא או כוסמין. הקיבה שלי לא מקבלת חיטה תודה.

    Reply
  4. אליזבט says:

    אני ממש אוהבת את האתר שלך,
    אני אלרגית לסויה ושקדים, האם אפשר מים במקום חלב סויה?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *